Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Oslon lentokenttä Gardermoen

Oslo

Oslon lentoasema (OSL) on Norjan suurin ja Pohjoismaiden toiseksi suurin lentoasema, jonka kautta kulkee yli 22 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Oslon lentoasema sijaitsee Gardermoenissa Ullensakerin kunnassa, 50 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Lentoaseman omistaa ja sen toiminnasta vastaa Oslo Lufthavn AS. Se on Avinorin kokonaan omistama tytäryhtiö. Avinorin puolestaan omistaa Norjan valtio, ja yritys huolehtii 46 lentoasemasta eri puolilla maata.

AEA on valinnut Oslon lentoaseman kolme kertaa Euroopan täsmällisimmäksi lentoasemaksi, ja se nimettiin Euroopan tehokkaimmaksi lentoasemaksi vuonna 2007. Oslosta voi lentää 112 kohteeseen kaikkialla maailmassa.

Täältä voit lukea lisää Oslon lentoasemasta. Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan sinua kiinnostaviin tietoihin.

Terminaalit

Gardermoenin lentoasemalla on yksi terminaali kahdessa kerroksessa, jotka on jaettu kotimaan ja ulkomaan osiin sekä saapuvien ja lähtevien lentojen osiin.

Palvelut, ruoka ja ostokset

Gardemoenilla on suuri valikoima ravintoloita, kahviloita, pikaruokapaikkoja ja baareja. Täällä on myös kauppoja, joissa myydään muun muassa matkamuistoja, muotia ja asusteita. Koska Norja ei ole EU:n jäsenmaa, kaikkien kansainvälisten lentojen yhteydessä myydään tax free -tuotteita, myös saapuville matkustajille. Tämän vuoksi lentoasemalla on Euroopan suurin tax free -myymälä!

Vain 100 metrin päässä terminaalista on Radisson SAS Airport Hotel, jossa on mukavia huoneita yöpymiseen, kuntokeskus, solarium, sauna, golf-simulaattori, ravintola ja paljon kokoustiloja käsittävä konferenssikeskus. Gardermoenilla on kolme lounge-tilaa. SAS:llä on kaksi tilaa omille matkustajilleen ja Star Alliancen matkustajille, ja kolmatta tilaa käyttävät muut kuin Star Alliancen jäsenlentoyhtiöt.

Jos haluat lukea sähköpostisi tai surffata Internetissä, voit käyttää langatonta verkkoa kaikkialla terminaalissa, myös lounge-tiloissa ja konferenssikeskuksessa, ja muodostaa yhteyden kannettavalla tietokoneella. Lentoasemalla on useita yhteistyökumppaneita tätä palvelua varten (muun muassa Telenor, Netcom, TeliaSonera ja iPass), mutta jos et ole vielä niiden asiakkaana, voit maksaa Internet-palvelusta luottokortilla suoraan portaalista käsin.

Oslon lentoasemalla on myös palveluja matkailijoille, esimerkiksi pankki (DnB NOR), pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, matkatavaroiden säilytystä ja löytötavaraosasto.

Saapuvat ja lähtevät lennot sekä aikataulut

Ajantasaiset tiedot saapumis- ja lähtöajoista sekä aikataulut ovat käytettävissä Oslon lentoaseman kotisivuilla:
Saapuvat
Lähtevät
Aikatauluhaku  

Oslon lentokentälle ja takaisin

Oslon lentokentälle ja pois sieltä pääsee taksilla, junalla ja bussilla.

Taksit: Saapumishallissa on taksi-infotiskejä. Saat niiltä tietoja eri taksiyrityksistä ja niiden kiinteistä hinnoista eri puolille Norjaa sekä apua taksin varaamiseen. Taxijono on saapumishallin ulkopuolella, ja valittavana on joukko taksiyrityksiä.

Juna: Lentojuna kulkee Gardermoenin ja Oslon välillä, mutta myös Askeriin, Sandvikaan, Lysakeriin, Skøyeniin, kansallisteatteriin ja Lillestrømiin. NSB-paikallisjuna välillä Skien – Oslo – Lillehammer – Trondheim kulkee Oslon lentoaseman kautta, kuten myös NSB-paikallisjuna välillä Kongsberg – Eidsvoll.  

Bussit: Oslon lentoasemalle ja pois sieltä siirryttäessä on valittavana useita bussivaihtoehtoja. Stor-Oslo Lokaltrafik liikennöi useita vuoroja lentoasemalle, ja lähistöllä on useita pysäkkejä. SAS:n lentobussi kulkee lentoaseman ja Oslon keskustan välillä joka päivä 20 minuutin välein. Flybussekspressen kulkee Bekkestuaan, Fredrikstadiin, Majorstueniin, Gjøvikiin ja Skiin. Nettbuss liikennöi Kongsvingeriin, Årnesiin ja Oslon lentoasemalle. Askeladden Reiser liikennöi välillä Sundvollen – Hønefoss – Jevnaker – Lunner – Oslon lentoasema.

Pysäköinti

Gardermoenilla on kaksi pysäköintitaloa ja kuusi ulkona sijaitsevaa pysäköintialuetta, joissa on yhteensä 18 000 parkkipaikkaa. Pysäköintialueiden ja terminaalin välillä kulkee ilmaisbussi vähintään 15 minuutin välein. Maksu suoritetaan bensiini- tai luottokortilla, ja parkkipaikan voi myös varata etukäteen EuroParkin kotisivujen varausjärjestelmän kautta. Jos olet noutamassa tai tuomassa matkustajia, voit pysäköidä auton lyhyeksi aikaa aivan lähelle terminaalia. Näille paikoille voi jättää auton enintään kahdeksi tunniksi.

EuroPark tarjoaa Express-pysäköintiä, jolloin auto pysäköidään lyhytaikaiselle paikalle ja avain jätetään työntekijälle. Tällöin työntekijä voi ajaa auton pysäköintialueelle ja takaisin maksua vastaan. Pysäköintimaksu on sama kuin tavallisesti. Jos auto kaipaa pesua, vahausta tai pientä ehostusta, voit jättää sen pysäköintitalossa P10 sijaitsevaan huoltamoon matkasi ajaksi!

Lisätietoja on Oslon lentoaseman virallisilla kotisivuilla.

Lennot Osloon

Varaa lentosi Osloon suoraan sivustostamme. Täällä voit valita yli 650 lentoyhtiöstä.

Lento ja hotelli Osloon

Voit löytää hyviä tarjouksia, jos varaat lennot ja hotellin samalla kertaa.

Hotelli Oslossa

Oslon lentoaseman alueella on Radisson SAS Airport Hotel Oslo, joka sijaitsee 100 metrin päässä terminaalista. Lisäksi Oslossa on suuri valikoima hotelleja. Helpoiten varaat hotellin täällä Supersaver.no-sivustossa. Tarjolla on 80 000 hotellia kaikkialla maailmassa ja kaikissa hintaluokissa.

Autonvuokraus Oslossa

Oslon lentoasemalla toimii useita suuria autonvuokrausketjuja (Hertz, Avis, Europcar, Budget ja Sixt). Voit varata vuokra-auton täällä Supersaver.fi-sivustossa.

Takaisin ylös

Header
Subject
Body
Footer