Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Kööpenhaminan lentoasema Kastrup

Kööpenhamina

Kööpenhaminan lentoasema (CPH), joka tunnetaan myös nimellä Kastrup, on Tanskan ja Pohjoismaiden suurin lentokenttä. Sen kautta kulkee yli 23 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Kastrupin lentoasema sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta ja 32 kilometrin päässä Malmöstä. Lentokentällä on kolme matkustajaterminaalia ja kolme kiitorataa. Lentoaseman omistaa ja sen toiminnasta huolehtii Københavns Lufthavne A/S, joka on pörssiyhtiö. Kööpenhaminan lentoasema on SAS:n kotilentokenttä ja sen myötä tärkeä solmukohta Star Alliancessa. Kööpenhaminasta voi lentää suoraan 111 kohteeseen kaikkialla maailmassa.

Täältä voit lukea lisää Kööpenhaminan lentoasemasta. Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan sinua kiinnostaviin tietoihin.

Terminaalit

Kööpenhaminan lentoasemalla on kolme terminaalia, terminaali 1 kotimaan lennoille sekä terminaalit 2 ja 3 ulkomaan lennoille. Terminaalissa 3 on myös juna-asema. Terminaalit ovat kävelymatkan päässä toisistaan, mutta voit myös käyttää ilmaista bussia, joka liikennöi kaikkien terminaalien välillä. Koko matka kestää noin 5 minuuttia.

Palvelut, ruoka ja ostokset

Kastrupin lentokentällä on paljon ravintoloita, kahviloita, pikaruokapaikkoja ja baareja sekä ennen turvatarkastusta että etenkin sen jälkeen. Lentokentällä on myös kauppoja, joissa on kaikkea matkamuistoista ja taxfree-tuotteista muotiin ja asusteisiin. Jos kaipaat nokkaunia tai suihkua, voit varata huoneen terminaalin 3 yhteydessä sijaitsevasta Hilton Copenhagen Airportista. Hilton Copenhagen Airportissa on kaksi ravintolaa, baari, konferenssitiloja sekä hyvinvointikeskus, jossa on uima-allas ja sauna. Jos haluat vain rentoutua hetken, voit asettua johonkin lentoaseman erikoismuotoiltuun lepotuoliin.

Jos haluat lukea sähköpostisi tai surffailla Internetissä, voit käyttää langatonta verkkoa useimmissa paikoissa lentoasemalla. Jos olet jo jonkin lentokentän yhteistyökumppanin (TDC Hotspot, iPass, WeRoam, Boingo tai NetPower Ipzone) asiakas, pääset suoraan Internetiin. Muussa tapauksessa Internet-palvelusta on maksettava luottokortilla. Jos sinulla ei ole omaa tietokonetta mukana, on mahdollista vuokrata tietokone Wayportilta, joka toimii useissa paikoissa terminaaleissa 2 ja 3. Kastrupin lentoasemalla on valtavasti palveluita, kuten pankkeja (Nordea ja Danske Bank), pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, matkatavaroiden säilytystä, hoitohuoneita ja leikkipaikkoja, tupakkahuoneita sekä Hilton Meetings -kokoushuoneita.

Saapuvat ja lähtevät lennot sekä aikataulut

Ajantasaisia tietoja lentojen lähtö- ja saapumisajoista sekä aikatauluista on Kööpenhaminan lentoaseman kotisivuilla:
Saapuvat kotimaanlennot
Lähtevät kotimaanlennot
Saapuvat ulkomaanlennot
Lähtevät ulkomaanlennot
Aikatauluhaku  

Kööpenhaminan lentokentälle ja takaisin

Kööpenhaminan lentokentälle ja pois sieltä pääsee taksilla, junalla, metrolla ja bussilla.

Taksit:
Takseja on kaikkien terminaalien ulkopuolella. Terminaalin 3 luona on erillinen taksijono Ruotsiin matkaaville, mutta myös tanskalaiset taksit voivat ajaa Ruotsin puolelle.

Juna: Juna-asema sijaitsee terminaalin 3 alla. Sinne pääsee kävellen tai ilmaisella bussilla, joka liikennöi kaikkien terminaalien välillä. Junia Kööpenhaminan keskustaan lähtee kymmenen minuutin välein, ja matka kestää noin 15 minuuttia. Helsingöriin ja Malmöön lähtee junia 20 minuutin välein.
 
Metro: Metroasema sijaitsee terminaalissa 3. Sinne pääsee kävellen tai ilmaisella bussilla, joka liikennöi kaikkien terminaalien välillä. Metro kulkee 4–6 minuutin välein päivällä ja illalla sekä 15 minuutin välein yöllä. Matka Kööpenhaminan keskustaan kestää noin 15 minuuttia.

Bussit:
Kööpenhaminan lentokentältä on useita reittejä Kööpenhaminan ympäristöön ja koko Tanskaan. Lue lisää lentoaseman kotisivuilta, joilla on myös linkkejä eri bussiyhtiöiden sivuille.

Pysäköinti

Kastrupin lentokentällä on 10 500 pysäköintipaikkaa, joista suurin osa parkkitalossa. Parkkipaikat on jaettu viiteen eri hintaluokkaan (Economy Week, Economy Week Plus, Business Light, Business Premium ja Business Executive) sen mukaan, miten lähellä terminaaleja ne sijaitsevat . Paikat on merkitty eri väreillä, jotta oikea vaihtoehto löytyisi helposti. Pysäköintialueiden ja terminaalien välillä liikennöi ilmaisbussi.

Jos olet noutamassa tai tuomassa matkustajia, voit pysäköidä terminaalin 2 ulkopuolelle pysäköintialueelle P4 tai terminaalin 3 ulkopuolelle pysäköintialueelle P6. Voit myös pysäköidä ilmaiseksi mille tahansa paikalle 15 minuutin ajaksi.

Lisätietoja on Kööpenhaminan lentoaseman virallisilla kotisivuilla.

Lennot Kööpenhaminaan

Varaa lentosi Kööpenhaminaan suoraan sivustostamme. Täällä voit valita yli 650 lentoyhtiöstä.

Lento ja hotelli Kööpenhaminassa

Voit löytää hyviä tarjouksia, jos varaat lennot ja hotellin samalla kertaa.

Hotelli Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan lentoaseman alueella on Hilton Copenhagen Airport, joka sijaitsee terminaalin 3 yhteydessä. Lisäksi Kööpenhaminassa on suuri valikoima hotelleja. Helpoiten varaat hotellin täällä Supersaver.fi-sivustolla. Tarjolla on 80 000 hotellia kaikkialla maailmassa ja kaikissa hintaluokissa.

Autonvuokraus Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan lentoasemalla toimii useita suuria autonvuokrausketjuja (Hertz, Avis, Europcar, Budget ja Sixt). Voit varata vuokra-auton täällä Supersaver.fi-sivustolla.

Takaisin ylös

Header
Subject
Body
Footer