Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Saapuminen Ateenaan

Ateena

Ateenaan ja takaisin

Monilla reittilentoyhtiöilla, kuten Finnairilla ja SAS:llä, on suoria lentoja Ateenaan. Myös tilauslentoyhtiöt ja halpalentoyhtiöt lentävät Pohjoismaista suoraan Ateenaan.

Ateenan kansainvälinen lentokenttä Eleftherios Venizelos vihittiin käyttöön vuonna 2001. Se sijaitsee 33 kilometrin päässä kaupungista koilliseen. Lentoasemalta ei ole kovinkaan pitkä matka Rafinaan, josta pääsee lautalla muun muassa Androksen saarelle.

Lentoasemalta kaupunkiin matka taittuu helpoiten linja-autolla. Lentoaseman ja Ateenan eri osien välillä liikennöi kuusi erilaista lentobussilinjaa. Bussi E96 ajaa Pireukseen, joka on Ateenan satamakaupunki. Päätepysäkki on nimeltään Platia Karaiskaki/Tselepi Square. Se sijaitsee C-satamassa muutaman sadan metrin päässä Pireuksen metroasemasta. Bussimatka lentoasemalta Pireukseen kestää noin tunnin.  C-satamasta lähtevät useimmat laivat, ja sieltä pääsee helposti matkustamaan edelleen eri puolille Kreikan saaristoa.

Lentoasemalla on useita autovuokraamoja. Voit vuokrata auton jo nyt napsauttamalla tätä>> Lentoaseman viralliset kotisivut ovat osoitteessa www.aia.gr.

Veneet

Pireuksen satamakaupunki on kaiken Aigeianmeren lauttaliikenteen keskus. Täältä matkataan Kreikan saariston maailmaan. Keskenään kilpailevia yhtiöitä on lukuisia ja aikataulut muuttuvat usein, jopa monta kertaa sesongin kuluessa.

Valittavana on sekä pika-aluksia että perinteisiä matkustajalauttoja. Pika-alukset ovat kaksin verroin nopeampia ja kaksin verroin kalliimpia kuin perinteiset matkustajalautat.

Saarilla laivojen lähtöajat ja kohteet on usein kirjoitettu liidulla yrityksen myyntikonttorin edessä sijaitseville mustille tauluille. Tämä kertoo lähtöaikojen säännöllisestä muuttumisesta. Lippuja voi ostaa lipputoimistoista Ateenassa tai Pireuksessa. Lippujen varaaminen etukäteen on tarpeetonta.

Juna

Jos haluat valita ympäristön kannalta lentämistä ystävällisemmän vaihtoehdon, kannattaa valittaa juna. Halvin tapa matkustaa Suomesta Ateenaan junalla on ostaa Interrail-kortti.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer