Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Liikkuminen Ateenassa

Ateena

Liikkuminen Ateenassa

 

Ennen vuoden 2004 olympialaisia Ateenassa tehtiin suuria investointeja joukkoliikenteeseen. Siksi matkustaminen Ateenassa on nykyisin yksinkertaista. Uusi metro on siisti, varma ja tehokas. Lisäksi käytettävissä on nykyaikainen pikaraitiotie, joka kulkee Ateenan keskustassa sijaitsevan Sintagman sekä Ateenan rivieralla sijaitsevien Faliron, Glyfadan ja Vouliagmeniksen välillä. Uudet ajoväylät keskustan, lentoaseman ja Pireuksen välillä ovat tehneet matkustamisen sekä nopeammaksi että sujuvammaksi kuin muutamia vuosia sitten.

 

Metrossa on kolme eri linjaa, joiden keskusasemana toimii Sintagma.

 

Napsauta tätä, jos haluat katsella karttaa Ateenan metroverkostosta >>

 

Bussi

Valittavana on sekä perinteinen linja-auto että johdinauto. Matkalippuja voit ostaa lehti- tai matkalippukioskeista. Liput leimataan autossa. Matkailuneuvonnan toimistosta on saatavana ilmaisia karttoja, joissa näkyvät kaupungin kaikki bussilinjat.

Taksit.

Ateenan taksinkuljettajat ovat huonossa maineessa, sillä he ovat tunnettuja taipumuksestaan huijata turisteja ja haluttomuudestaan ajaa haluamaasi kohteeseen. Älä milloinkaan hyväksy kiinteää hintaa, vaan vaadi taksamittarin käyttöä. Jos kuljettaja väittää, että taksamittari on rikki, ota toinen taksi. Jos et tule huijatuksi, taksin käyttö on hyvin edullista Ateenassa. Taksimatka kaupungin sisällä maksaa 3–4 euroa, ja runsaan kolmenkymmenen kilometrin matka keskustasta lentoasemalle ei maksa 16–20 euroa enempää.

Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Ateena 186,21 €     5 jouluk. 9 jouluk.
Helsinki Ateena 278,66 €     21 jouluk. 28 jouluk.
Helsinki Ateena 327,26 €     13 lokak. 22 lokak.
Helsinki Ateena 494,08 €     25 lokak. 6 marrask.
Helsinki Ateena 657,15 €     12 lokak. 22 lokak.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer