Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Ateena

Ateena

Ateena – Euroopan Orientti


Ateena on viehättävä yhdistelmä Eurooppaa ja Lähi-Itää. Laskeutuessasi Ateenaan aistit välittömästi kuivat aavikkotuulet ja meren suolaisen henkäyksen. Olet laskeutunut Euroopan Orienttiin.  Täällä tuoksuu kuin Turkissa ja kuhisee kuin Lähi-Idässä. Vuoden 2004 kesäolympialaisiin kaupunkia modernisoitiin hieman, mutta edelleenkin se on villi ja eksoottinen.

Ateenalla ei ole selkeää kaupunkikeskustaa tai esikaupunkialueita, vaan alueet sulautuvat toisiinsa. Modernin Ateenan keskeinen piste on kuitenkin Sintagma. Aukion laidalla kohoavat mahtava Grande Bretagne -hotelli ja parlamentti, joka alun alkaen oli Kreikan kuninkaanlinna.

Plakan kaupunginosa mutkittelevine pikkukatuineen, joista monilla on autolla ajo kielletty, poikkeaa täysin modernin keskustan suorien katujen ja suorakulmaisten risteysten yleislinjasta. Plaka on Ateenan suosituin turistialue. Täältä löytyy suuri määrä ravintoloita, tavernoita, yökerhoja, baareja ja matkamuistomyymälöitä. Täällä on myös roomalainen markkinapaikka ja Akropolis aina katseenvangitsijana.

Ateena on elävä, kiehtova, äänekäs ja persoonallinen kaupunki.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer