Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Ateenan nähtävyydet

Ateena

Arkeologinen kansallismuseo. Kun puhutaan Antiikin ajasta, Ateenan arkeologinen museo on yksi maailman parhaista. Arkeologinen Kansallismuseo avattiin jo vuonna 1891, mutta se koki suuren uudistuksen 1990-luvulla ja vielä toisen juuri ennen olympialaisia vuonna 2004. Museo on käynnin arvoinen.

Akropolis. Akropolis-kukkula kohoaa 150 metriä merenpinnan yläpuolelle. Merkittävin temppeli Parthenon on omistettu Atena-jumalattarelle.

Dionysos-teatteri. Tässä amfiteatterissa, joka on louhittu Akropolis-vuoren etelärinteeseen, kreikkalainen draama sai alkunsa.

Herodes Atticuksen Odeon. Tämä oli Ateenan roomalaisaikana kaikkein tärkein kulttuuriareena. Sijaitsee Dionysos-teatterin länsipuolella.

Ateenan Agora. Täällä sijaitsi Ateenan keskusta Antiikin aikana. Agorassa oli markkinapaikka, tuomioistuimia, teattereita ja kouluja. Täällä harjoitettiin uskonnollisia rituaaleja ja pidettiin poliittisia kokouksia. Nykyisin Agora näyttää lähinnä huonosti huolletulta sorapintaiselta jalkapallokentältä, jonka laidalla kohoaa raunioituneita taloja.

Mitropolis. Ateenan katedraali, jonka kreikkalainen nimi on Mitropolis, on ortodoksisen arkkipiispan istuin. Katedraalissa on useita pyhimyksenkuvia ja pyhäinjäännöksiä, joita ortodoksinuskoiset kävijät tulevat suutelemaan osoittaen niille kunnioitustaan.

Panateenalainen stadion. Rakennettiin Lykourgoksen toimesta vuosina 330 - 329 eaa. 100-luvulla eaa. roomalaiset kunnostivat stadionin, johon tuli marmoriset istuinpaikat. Stadionia alettiin käyttää seremonioihin ja erilaisiin verisiin tapahtumiin, joissa villejä eläimiä pantiin taistelemaan keskenään. Nykyinen stadion on alkuperäisen mukainen 1890-luvulla rakennettu kopio.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer