Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Ateenan ravintolat

Ateena

Ateenan ravintolat

Kreikassa ruoka maistuu ehkä enemmän Välimereltä kuin missään muualla. Kreikkalainen keittiö tarjoaa tavanomaisesta poikkeavan makuelämyksen. Listalta löytyvät muun muassa sakea tzatziki, klassiset pikkuherkut mezes ja gyros sekä aina yhtä maittava kreikkalainen salaatti.   

Orizondes Lykavitou, metrolla Evangelismoksen asemalle ja siitä edelleen köysiradalla Lycabettuksen huipulle. Tämä erinomainen ravintola sijaitsee Lycabettuksen huipulla, Ateenan korkeimmalla paikalla. Tarjolla on à la carte -ruokalista ja kalliita kolmen ruokalajin aterioita. Lisäksi ateriaan sisältyy Ateenan kiistämättä kaunein näköala, johon kirkkaina päivinä mahtuvat sekä Akropolis-kukkula että Pireus ja meri. Perinteisten kreikkalaisten ruokalajien ohella tarjolla on Välimeren herkkuja ja jopa joitakin japanilaisia erikoisuuksia. Ruokailu täällä on kallista, mutta paikka ja näköalat ovat sijoitetun rahan arvoiset. Kesäkaudella kannattaa paikkavaraus tehdä etukäteen.

Taverna Platanos, Diogenous 4, metroasema Monastiraki. Ravintolan sisäpuolella tunnet siirtyneesi vähintään 30 vuotta ajassa taaksepäin. Ulkotila on katettu köynnöskasvien peittämillä säleiköillä, palvelu on nopeaa ja ruoka erittäin hyvää, joskin perinteistä. Jos haluat kokea Kreikan saariston tunnelmaa ja syödä perinteisessä tavernassa, tämä on oikea paikka.

Brachera, Platia Avyssinias 3, metroasema Monastiraki. Keskeltä Monastirakisin kirpputoria, käytettyjen huonekalujen varjosta löytyy tämä pieni nykyaikainen ravintola, joka tarjoaa luovia ja kekseliäitä aterioita. Ruokalistaa voisi ehkä kutsua italialais-kreikkalaiseksi tai välimerivaikutteiseksi. Erinomainen valinta, jos olet kyllästynyt perinteiseen kreikkalaiseen ruokaan.

Spiros Bairaktaris, Platia Monastiraki 2, metroasema Monastiraki. Vanha ateenalainen sisustus ja mustavalkovalokuvia seinillä. Täällä käy sekä ateenalaisia että matkailijoita. Hektinen ja aidosti monimuotoinen ilmapiiri. Gyros- ja pitaleipäaterioita. Iltaisin elävää musiikkia.

Athinaikon, Themistokleous 2, metroasema Omonia. Omonian lähellä sijaitseva vanhan ajan paikka sinulle, joka haluat maistella mezes-ruokaa, perinteisiä kreikkalaisia pikkuherkkuja. Ruokalista on neljän sivun pituinen. Aito vanhan hyvän ajan paikka. Ravintolalla on perinteet vuodesta 1932 saakka.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer