Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Ateenan kaupunginosat

Ateena

Sintagma on modernin Ateenan keskipiste. Sintagma merkitsee Perustuslakiaukiota. Aukion laidalla kohoavat mahtava Grande Bretagne -hotelli ja parlamentti, joka alun alkaen oli Kreikan kuninkaanlinna. Valiosotilaat vartioivat tuntemattoman sotilaan hautaa. Sintagman ympäristöstä löytyy lentoyhtiöiden toimistoja, pankkeja, kalliita kahvioita, bussipysäkkejä, postitoimisto ja matkailuneuvonta. Torin alapuolella on Ateenan kahden uuden metrolinjan asema.

Omonian ja Sintagman välillä kulkee kolme liikenteen täyttämää samansuuntaista puistokatua: Akadimias, Leof Elef Venizelou (jota kutsutaan myös Panepistimiouksi) ja Stadiou. Autot ajavat puistokatuja pitkin aamun kajastuksesta keskiyöhön. Jotkut ravintoloista ovat avoinna ympäri vuorokauden. Alue ei kuulu Ateenan viehättävimpiin, mutta sieltä löytyy myös kauniita rakennuksia. Leof Elef Venizeloulla sijaitsee niin sanottu Ateenalainen trilogia, jonka muodostavat vuosina 1839–50 rakennettu yliopisto, vuosina 1859–87 rakennettu Tiedeakatemia ja vuosina 1885–91 rakennettu Kansalliskirjasto.

Sintagman ja Omonian välillä sijaitsee myös Ateenan vilkkain ostosväylä Ermou. Se on kävelykatu, jonka varrelta löytyvät kaikki kansainväliset tuotemerkit. Tarjolla on etenkin vaatteita ja kenkiä. 

Plaka on Ateenan suosituin turistialue, jonka rakentaminen alkoi 1400-luvulla. Täällä kadut kiemurtelevat labyrintin tavoin ja kujat ovat täynnä matkamuistomyymälöitä, tavernoita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Useimmat turistit liikuskelevat Kydhathineonin ja Adrianoun kävelykaduilla ja Platia Filomousuoun ja Platia Agorasin toreilla.

Anafiotika sijaitsee Plakan yläpuolella, Akropolis-kukkulan juurella. Anafiotikassa on pieniä maalauksellisia valkoisia taloja, jotka edustavat Anafin tyyliä.  Anafiotika on kylä keskellä suurkaupunkia. Sieltä löytyy ateljeetiloja, pieniä asuintaloja, yrtintuoksuisia istutuksia – ja mahtava näköala moderniin kaupunkiin ja Lycabettukseen.

Monastiraki on kortteli, joka on seitsemän hektisen basaarikadun ja pienen torin muodostama keskus. Torilla on myös metroasema. Täältä löytyy perinteisiä kahviloita, joukko uusia baareja ja Ateenan Agora-antiikkimarkkinat. Eurooppa ja Etu-Aasia kohtaavat täällä luoden viehättävän monikulttuurisen ilmapiirin. Tunnelma on Euroopan sijaan pikemminkin kuin Lähi-Idässä.

Psyrri on päivisin vilkas, vähemmän trendikäs arkinen kaupunginosa, josta iltaisin tulee trendikäs huvittelukeskus. Tarjonta ulottuu yksilöllisistä tanssibaareista yksilöllisesti sisustettuihin baareihin, jazz-klubeihin ja suuriin diskoihin.

Gazi Kauan sitten Gazi oli työläiskaupunginosa, jossa väki sekä työskenteli teollisuusrakennuksissa että asui samalla alueella. Nykyisin se on kulttuurikeskus, jossa on gallerioita, teattereita, konserttitiloja ja kreikkalaisen oopperalaulajan, Maria Callaksen, museo. Uusi Kerameikosin metroasema on herättänyt kaupunginosan uuteen eloon. Monissa baareista soittelevat maan kuumimmat tiskijukat, ja kaupungin trendikkäin ravintolaväki syö, juo ja juhlii niissä pitkälle yöhön.

Exarhia on Ateenan opiskelijakaupunginosa. Täältä löytyy intellektuellia, taiteellista ja rentoa tunnelmaa. Viihtyisien pikkukatujen varressa on suuri määrä kahviloita, musiikkiklubeja ja ravintoloita. Alueelle kokoontuvat opiskelijat ja nuoret ateenalaiset seurustelemaan, juomaan kahvia ja kuuntelemaan musiikkia.

Kolonaki on Ateenan ostoskaupunginosa. Täältä löytyvät kaikkein eleganteimmat kahvilat, Skoufan kauppakatu, jonka varressa on vieri vieressä erilaisia merkkiliikkeitä, arvostetuimmat taidegalleriat ja kaunis Lycabettus, joka on Ateenan korkein kukkula. Kukkulalle pääset kävelypolkua pitkin tai funicular-köysiradalla.

Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Ateena 291,39 €     23 heinäk. 30 heinäk.
Helsinki Ateena 380,06 €     23 kesäk. 28 kesäk.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer