Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Rooman nähtävyydet

Rooma

Päämatkailuneuvonta sijaitsee osoitteessa Via Parigi 5, puh. 06-360 043 99.

Colosseum on Rooman ylivoimaisesti tunnetuin symboli, joka koristaa monia postikortteja. Rakennuksella on takanaan väkivaltainen menneisyys. Colosseum on täydellinen amfiteatteri ja maailman kaikkien stadionien prototyyppi. Keisari Vespasianus rakennutti mestariteoksen vuonna 72, ja siitä tuli menestys. Ihmiset vaelsivat paikalle katsomaan gladiaattoritaisteluita, joissa rikollisia laitettiin taistelemaan villieläinten kanssa ja villieläimet keskenään. Piazza del Colosseo. Metroasema Colosseo. Avoinna 09.00–19.30 kesäisin, talvisin 16.30 asti. Lipputoimisto suljetaan tuntia aikaisemmin. Pääsymaksu 8 euroa.

Forum Romanum oli antiikin Rooman poliittinen, kaupallinen ja uskonnollinen keskus, jonka rakentaminen kesti 900 vuotta. Kirjava sekoitus temppeliraunioita ja basilikaa. Upea Colosseum sijaitsee täällä. Se oli roomalaisten viihdekeskus.

Pantheon Kun Rooma lakkasi olemasta keisarillinen kaupunki ja siirtyi kristinuskoon, keskiaikaan ja barokkiin, uudet valtiaat käyttivät usein kierrätysmenetelmää. Pantheon on yksi harvoista antiikin rakennuksista, jotka säilyivät tähän päivään asti ehjinä. Temppeli muutettiin kirkoksi, minkä jälkeen se jätettiin rauhaan. Pronssiovet ovat alkuperäiset. Italian ensimmäinen kuningas Vittorio Emanuele II on haudattuna kirkkoon. Piazza della Rotonda, avoinna ma–la 09.00–19.3, su 09.00–18.00, ilmainen sisäänpääsy.

Pyhän Pietarin kirkko
on yksi maailman mahtavimmista rakennuksista ja ehkä maailman kaunein kirkko. Kirkko sijaitsee Pyhän Pietarin aukiolla. Tori ojentaa symbolisesti kätensä kohti katolista maailmaa. Itse katedraalissa ovat Pietarin hauta sekä Michelangelon La Pieta. Pyhän Pietarin kirkkoon on haudattu myös ranskalainen kuningatar Kristiina. Basilika, avoinna lokakuusta maaliskuuhun 07.00–18.00, huhtikuusta syyskuuhun 07.00–19.00. Tuomiokirkko, lokakuusta maaliskuuhun 08.00–16.45, huhtikuusta syyskuuhun 08.00–17.45. Pääsymaksu 4 euroa.

Catacombe di San Callisto
Rooman 30 kilometriä pitkä maanalainen käytäväverkosto, jonka monet osat ovat peräisin 400-luvulta. Catacombe di San Callisto käsittää 20 kilometriä tunneleita ja puoli miljoonaa hautaa. Via Appia Antica 78, 110 ja 126, www.catacombe.roma.it Avoinna ma–ti, to–su 08.30–12.00, 14.30–17.00. Helmikuussa suljettuna. Pääsymaksu 5 euroa.

Musei vaticani & Sikstiiniläiskappeli Paavit ovat olleet kautta aikojen innokkaita taiteen keräilijöitä. Kovin moni taiteilija ei uskaltanut uhmata paavin käskyä luoda taideteos, joten 1500- ja 1800-lukujen välillä syntyi jättiläismäinen kokoelma taidetta. Museorakennukset ovat täynnä kaikkea mahdollista astronomiasta ja taiteesta egyptiläisiin muumioihin. Museon pääsylipulla pääsee myös sikstiiniläis-kappeliin, jossa on Michelangelo tekemä maailman suurin kattomaalaus ja ihailtu viimeinen tuomio. Kattomaalauksen teko kesti viisi vuotta taiteilijan työskennellessä selinmakuulla. Lopputulos on sekä huimaava että kaunis.

Piazza Navona. Rooman kaunein tori. Muista pysähtyä ihailemaan kuvanveistäjä ja arkkitehti Lorenzo Berninin suurta veistosta Fontana dei Quattro Fiumia.
Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Rooma 271,25 €     1 huhtik. 7 huhtik.
Helsinki Rooma 377,67 €     28 jouluk. 10 tammik.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer