Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Liikkuminen Roomassa

Rooma

Rooman ydinkeskusta on melko pieni. Sen vuoksi kaupunkiin on helppo tutustua jalkaisin. Pitempiä matkoja pääsee raitiovaunulla, bussilla, metrolla tai junalla. Rooman liikennelaitos on nimeltään ATAC. Liput ovat voimassa kaikissa joukkoliikennevälineissä riippumatta siitä, onko kyseessä COTRAL, MetRo vai Trambus. Lippu on myös ostettava ennen kulkuvälineeseen nousemista. Lipun voi ostaa ATAC-automaatista tai lehtikioskista.  Lippu on voimassa 75 minuuttia. Voit myös hankkia päivälipun, jolla voi matkustaa rajoituksetta kaikissa julkisissa kulkuvälineissä. CIS on viikkolippu, jolla voi matkustaa rajoituksetta busseilla ja metrossa, myös Ostiaan menevällä linjalla. Viikkolippu maksaa noin 13 euroa.

Metro
Rooman metrossa on kaksi linjaa, linja A ja linja B, jotka risteävät Termini-pääasemalla. Linja A kulkee Battistinilta Repubblican ja Vittorio E:n kautta Anagninalle. Linja B kulkee pohjoisesta Rebibbialta Tiburtinan, Colosseon ja Circo Massimon kautta etelään Laurentinalle.

Napsauta tätä, jos haluat katsella karttaa Rooman metroverkostosta >>

Raitiovaunut
Raitiovaunut ajavat etupäässä esikaupunkialueille. Linjalla 8 pääsee Largo Argentinalta Trastevereen.

Taksi
Viralliset taksit ovat Roomassa valkoiseksi maalattuja, ja niissä on kiinteä maksu. Matkan alussa mittarin on oltava nollassa. Taksimatkoilla kaupunki on jaettu kahteen maksuvyöhykkeeseen. Tariffi 1 koskee Grand Raccordo Anulare -kehätien sisäpuolella olevaa aluetta. Kehätien ulkopuolella olevalla alueella on voimassa tariffi 2 ja kalliimmat maksut. Älä koskaan matkusta pimeällä taksilla!

Taxi Cooperativa Samarcanda, www.samarcanda.it. Cosmos Radio Taxi, puh. 06-881 77.

Vuokra-auto
Vuokra-autolla voit tutustua Roomaan ja muuhun Italiaan omassa rauhassa. Auton vuokraat helposti suoraan tältä sivustolta, klikkaa tätä

Kartta

Header
Subject
Body
Footer