Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Rooman kaupunginosat

Rooma

Antiikin Rooma sijaitsee seitsemällä kukkulalla Tiber-joen yläpuolella. Täällä on paljon mahtavia historiallisia monumentteja, jotka ovat peräisin antiikin ajoilta. Täällä on nähty gladiaattoreita, salajuonia ja upeaa taidetta.

Capitolium on Rooman historiallinen napa ja seitsemästä kukkulasta tärkein. Kannattaa käydä kävelyllä kauniilla Piazza Il Campidogliolla, joka sijaitsee kukkulan laella. Sinne pääsee Cordonatan rappusten kautta. Täällä voi myös tunnistaa Michelangelon kädenjäljen suuressa ja kauniissa Palazzo Senatorio -kaupungintalossa. Kaupungintalon tornista avautuvan näköalan sanotaan olevan kaupungin paras.

Piazza Venezia & Vittoriano on vilkas tori, jolle päättyy kuusi eri katua. Täällä on Rooman näyttävin monumentti, joka kohoaa liikenteen, jalankulkijoiden ja koko kaupungin ylle. Jättiläismäinen rakennus, joka pystytettiin Italian tasavallan ensimmäisen kuninkaan Vittorio Emanuelle II:n kunniaksi. Valkoisesta marmorista rakennettu jättimäinen teos. Täällä on myös tuntemattoman sotilaan hauta.

Il palatino oli pitkään Rooman keskusta. Konstantin rakennutti tälle kukkulalle Arco di Constantino -riemukaaren juuri ennen kuin keisari luovutti Rooman ja siirsi pääpaikkansa Bysanttiin. Ennen sitä kukkulalle oli rakennettu kauniita palatseja ja huviloita. Täällä asui keisareita, runoilijoita ja rikkaita kauppamiehiä. Luoteeseen rakennettiin Colosseum, jossa järjestettiin kansanhuveja, ja hevoskilpailuja pidettiin Circus Maximuksessa. Nykyään Il palatino edustaa Rooman seitsemästä kukkulasta parhaiten keisarillista menneisyyttä.

Quirinale Rooman korkein kukkula, joka sijaitsee rautatieaseman ja Vatikaanin välissä. Presidentin palatsi sijaitsee täällä, ja keskiaikaiset kadut kiemurtelevat alas kohti kuuluisaa Fontana di Trevin suihkulähdettä, jossa ruotsalaiskaunotar Anita Ekberg pulikoi Fellinin klassisessa elokuvassa La dolce vita. Täällä on myös kaksi muuta erittäin tunnettua suihkulähdettä, Berninis Fontana del Tritone ja Quattro Fontane, joka esittää neljää jumalatarta, muun muassa Dianaa.

Vittorio Veneto Rooman kaunein ja kuuluisin katu. Se on ollut upea paraatikatu 1950-luvulta lähtien. Nykyään täällä on erittäin kalliita kahviloita, ravintoloita ja hotelleja. Katu on turhan kallis, mutta kaunis kävelypaikka.

Tridente-alueella on upeita ostospaikkoja ja kauniita toreja. Paraatikatu on Via del Corso. Kulkemalla sitä pitkin Piazza del Popolo -aukiolta pääsee Italian poliittiseen keskukseen. Siellä sijaitsevat alahuone Palazzo di Montecitorio ja Palazzo Chigi, jossa pääministeri työskentelee. Sen jälkeen voi kulkea eteenpäin Piazza di Spagnalle ja Espanjalaisille portaille. Portaiden edustalla oleva tori kuhisee elämää kesäkuukausina, ja tämä on ihanteellinen paikka istahtaa katselemaan ohikulkijoita. Espanjalaisilla portailla on usein paljon kukkia, ja paikka on todella kaunis.

Piazza della Rotonda sijaitsee muutaman korttelin päässä Via del Corsolta etelään. Siellä on muinaisten roomalaisten Pantheon, joka on yksi Rooman monista historiallisista nähtävyyksistä.

Campo de Fiori on viehättävä alue Piazza Navonan ja Tiberin välissä. Siellä on kapeita kujia ja mukulakivikatuja, jotka päättyvät upean kauniille Piazza Campo de Fiori -torille. Siellä on viihtyisiä ravintoloita sekä erittäin meluisa ruokatori. Toria käytettiin aikoinaan virallisten teloitusten suorittamiseen.

Tiber on suuri joki, joka jakaa Rooman kahtia. Joen ainoa roomalainen saari Tiberina oli aikoinaan Asklepionin temppeli. Nykyään siellä sijaitsee mielisairaala Fatebenefratelli. Täällä on myös Rooman vanhin silta, vuonna 142 eaa. rakennettu Ponte Rotto.

Trastevere on mielenkiintoinen boheemialue. Alue sijaitsee Tiberin länsirannalla. Siellä on paljon jazz-klubeja, opiskelijapaikkoja ja edullisia ravintoloita. Alueen asukkaat pitävät itseään ainoina oikeina roomalaisina. Santa Maria Trasteveressä on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista.

Vatikaani on maailman pienin valtio, jossa on vain 400 asukasta. Siellä kaikki on mukavan kävelymatkan päässä. Vatikaanissa on oma euro, postimerkki, posti, armeija, rautatieasema ja supermarketti. Vatikaanissa ovat paavi, Pyhän Pietarin kirkko ja Michelangelon Sikstiiniläiskappeli. Suuret ihmismassat saapuvat tänne sunnuntaisin, kun paavi tervehtii pyhiinvaeltajia ikkunastaan, sekä keskiviikkoisin, kun Pyhän Pietarin aukiolla pidetään suuri virallinen vastaanotto.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer