Lufthansa - parhaat hinnat

Mallorcan nähtävyydet

Palma De Mallorca

Catedral de Palma on kaupungin upea katedraali. Se on myös yksi koko Mallorcan suurimmista nähtävyyksistä. Katedraali valmistui 1600-luvun alussa. Katalaanin kielellä katedraalista käytetään nimitystä La Seu, joka tarkoittaa suunnilleen ylellistä laivaa, joka on rakennettu satamaan. Katedraali ei ole vaikuttava pelkästään ulkopuolelta, vaan myös sisältä. Sen katto on korkeimmillaan 44 metrin korkeudessa. Myös ulkoa tuleva valo on näyttävää. Päivänvalo suodattuu 32 eri värisen ikkunaruudun läpi ja luo lähes kaleidoskooppimaisen valovaikutelman. Suurimmassa ikkunassa on 1 236 värillistä lasiruutua, ja se on 100 neliömetrillään lähes käsittämättömän suuri. Katedraalin museossa on arvokkaita aarteita sekä suuri taulukokoelma. Pääsymaksu noin 4 euroa.

Palau de L’almudaina sijaitsee Catedral de Palma -katedraalia vastapäätä. Se oli alun perin maurilaisten hallitsijoiden palatsi, mutta muunnettiin myöhemmin mallorcalaisten kuninkaiden asuinpaikaksi. Palatsi on loistelias, ja sitä käytetään nykyään muun muassa Mallorcan lainsäädäntöelimen ja sotilasjohdon toimipaikkana. Pääsymaksu on noin 3 euroa.

Passeig des Born on yksi Palman monista puistokaduista, ja se on ollut kaupungin tärkein kävelypaikka 1500-luvulta asti. Nykyään ihmiset hakeutuvat kadulle lähinnä kaupungin parhaiden ostospaikkojen takia tai levähtämään hetkeksi varjoon. Täällä sijaitsee myös Palman matkailuneuvonta.

Placa major Palman suurin tori. Täällä oli aiemmin kala- ja vihannestori, mutta nykyään tori on täynnä terasseja, turisteja ja kauppoja. Placa Major -torilla on suuri maanalainen ostoskeskus. Sen valikoima ei kuitenkaan ole kovin ihmeellinen.

Castell de Bellver
on linnoitus, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Palman ydinkeskustasta. Linnoitus rakennettiin 1400-luvulla, ja sieltä on upeat näkymät Palman kaupungin, sataman ja meren ylle. Linnoituksen yhteydessä toimii myös museo. Täällä voi katsella muun muassa alabasterista valmistettua, puolialastonta ja nukkuvaa Afrodite-patsasta sekä erilaisia marmorieläimiä. Opastettuja kierroksia ajavat turistibussit pysähtyvät täällä. Päiväretkelle on siis helppo lähteä. Voit myös nousta bussiin numero 6 aivan katedraalin vieressä sijaitsevalta Placa Reina -torilta ja ajaa Placa Gomilaan. Bussiasemalta on noin kilometrin matka Castell de Bellverille. Huhti-syyskuussa Castell de Bellver on avoinna ma–la 08.00–20.00 ja su 10.00–19.00. Loka-maaliskuussa avoinna ma–la 08.00–19.00 ja su 10.00–17.00. Pääsymaksu on noin 3 euroa. Sunnuntaisin sisäänpääsy on ilmainen, mutta museo on silloin kiinni.

Can Marqués Palman vanhassa kaupungissa on paljon vanhoja, loistokkaita huviloita. Can Marquès on yksi harvoista, joissa voi vierailla. Talo on rakennettu 1300-luvulla, mutta se sai nykyisen ulkoasunsa 1900-luvun alussa.  Nykyään osa talosta on yksityisinä asuntoina, mutta yleisölle avoimessa osassa näkee mielenkiintoisen katsauksen Palman rikkaiden elämään menneessä maailmassa. Can Marquès sijaitsee osoitteessa C/Zanglada 2A, kaksi katua katedraalista pohjoiseen. Avoinna ma–pe 10.00–15.00. Pääsymaksu 6 euroa. www.casasconhistoria.net.

Museo de Mallorca on Mallorcan ylivoimaisesti paras museo. Se antaa mielenkiintoisen ja kattavan kuvan saaren historiasta. Museo sijaitsee komeassa vanhassa renessanssihuvilassa. Tämän ansiosta käynnistä nauttii vielä enemmän. Täällä voi katsella muun muassa patsaita, arabialaisia ja maurilaisia koruja ja lukuisia tauluja, joista osa on maalattu niinkin kauan sitten kuin 1300-luvulla. Täällä on myös jonkin verran nykytaidetta. Museo sijaitsee katedraalista itään osoitteessa C/Portella 5. Museo de Mallorca on avoinna ti–la 10.00–19.00 ja su 10.00–14.00. Pääsymaksu on noin 3 euroa.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer