Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Palma de Mallorcan osat

Palma De Mallorca

Vanha kaupunki. Katedraalin takana on viehättävä alue, jolta löytää pieniä mutkittelevia katuja, renessanssitaloja, pieniä toreja ja maalauksellisia barokkikirkkoja. Tämä on vanhaksi Palmaksi kutsutun alueen sydän. Vanha kaupunki lasketaan usein alueeksi, joka ulottuu katedraalilta Placa Cort -torille. Alueen tunnelma, ihmiset ja väenpaljous ovat kokemisen arvoisia, ja myös Església de Santa Eulalia- ja Basílica de Sant Francesc -kirkoissa kannattaa käydä. Täällä on myös Palman paras museo Museo de Mallorca.

Sa Llotja sijaitsee Palman keskustasta lounaaseen. Sitä reunustavat vihreä Placa La Feixina -tori ja rannalla kulkeva Passeig Sagrera -moottoritie, ja alue yhdistyy keskustaan Pg Antoni Maura- ja Passeig des Born -puistokaduilla. Sa Llotja on turistien eniten suosima alue Palmassa. Siellä on joitakin kaupungin tyylikkäimmistä hotelleista, ja baarit ja ravintolat ovat erittäin korkealaatuisia. Alue on saanut nimensä 1500-luvulla rakennetun kauniin pörssitalon mukaan. Talo sijaitsee samannimisellä torilla.

El Puig de Sant Pere
on viehättävä pieni alue, joka ulottuu Passeig des Bornista länteen ja Avinguda Jaume III:lta pohjoiseen. Kapeita kujia reunustavat kauniit renessanssityyliset julkisivut.  Kannattaa pysähtyä hieman pitemmäksi aikaa ihailemaan osoitteiden C/Sant Feliu nro 8 ja 10 koristeellisia julkisivuja. Viimeksi mainitussa on kamala hirviö, joka näyttää kieltä.

Santa Catalina
. Palman oma Soho, joka on kaupungin kuumin alue juuri nyt. Asuntojen hinnat ovat huimaavan korkeita, ja lähes joka kadunkulmassa on tyylikkäitä baareja ja kahviloita. Santa Catalinassa ei ole nähtävyyksiä, mutta sitäkin enemmän mallorcalaista seura- ja iltaelämää. Alueella on toistaiseksi enimmäkseen Palman asukkaita, eikä turisteja ole yhtä paljon. Jos haluat juoda kylmän oluen tai kupillisen kahvia, kannattaa mennä suuremmalle Avinguda Argentina -kadulle. Jos pidät tapaksista tai muusta hyvästä ruoasta, suunnista C/Fabricalle, jossa sijaitsee useita Santa Catalinan parhaita ravintoloita.

Passeig Maritim
on nimeltään suuri moottoritie, joka kulkee rantaa pitkin itse Palman alapuolella. Tien varrella on useita Palman yökerhoja, lukuisia ravintoloita, suuria hotelleja, ylellisiä laivoja ja kimalteleva meri.

Portitxol. Jos kuljet katedraalin alapuolelta länteen, päädyt yhdelle Palman kuumimmista menoalueista. Portitxolin  -satama oli aiemmin kalastuspaikka, mutta viime vuosina se on muuttunut trendikkääksi kahvila-, baari- ja ravintola-alueeksi. Vanha kalastajatunnelma on silti pitkälti vielä jäljellä, joten alue on trendikkyyden lisäksi myös ainutlaatuinen. Portitxol on ehdottomasti käynnin arvoinen. Siellä voi nauttia esimerkiksi äyriäislounaan tai illan tullen tapaksia ja viiniä.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer