Lufthansa - parhaat hinnat

Palma de Mallorca

Palma De Mallorca

Tietoja Palma de Mallorcasta

Asukkaita: 360 000
Valuutta: euro
Maan suuntanumero: 34
Kaupungin suuntanumero 971
Uskonto: 86 prosenttia katolisia
Valtiomuoto: monarkia
Aikaero: -1
Viralliset kielet espanja ja baleaari (katalaanin muoto)
Suurlähetystö: Kalliolinnantie 6, Helsinki, puh. (09) 6877 080
Suomen suurlähetystö: Suomen kunniakonsulaatti: C/ de la Unió 2 primer piso, puerta 18 07001 Palma de Mallorca, puh. +34-971-72 54 92
Matkailuneuvonta: Muun muassa lentokentällä ja monissa muissa paikoissa, kuten osoitteessa Placa de la Reina 2, Palma de Mallorca, www.mallorcaonline.com


Palma de Mallorca – espanjalainen lomaparatiisi Välimerellä

Palma de Mallorcan tyypillinen pieni espanjalaiskaupunki suositulla Mallorcan lomasaarella tunnetaan usein pelkällä Palma-nimellä. Täällä asuu vain noin 360 000 ihmistä, mutta kaupungissa on silti yhtä hyvä huvi- ja viihdetarjonta kuin missä tahansa suurkaupungissa. Täällä on hyvät ostosmahdollisuudet sekä lukuisia trendikkäitä baareja, kahviloita, ravintoloita ja yökerhoja, joissa voi tanssia auringonnousuun asti. Täällä on myös vilkas seuraelämä, värikkäitä kujia ja suuri katedraali Catedral de Palma. Kaikki tämä kertoo, että Palma on todellakin varteenotettava pääkaupunki. Viime vuosina kaupunkiin on perustettu myös monia viihtyisiä baareja ja design-hotelleja. Ne ovat lisänneet kaupungin trendikkyyttä valtavasti. Palmaa kutsutaan usein minikokoiseksi Barcelonaksi. Se on kaupunki, jossa viihtyy kaikkina vuodenaikoina. 

Palman keskustassa on suurin osa tarjonnasta, jota kaupungissa on vierailijoille. Täällä ovat mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja museot, parhaat ostospaikat ja hauskimmat baarit. Passeig des Borns on yksi Palman monista maamerkeistä. Se on pitkä, viheriöivä kuja, jolta kaupungin labyrinttimäiset kävelykadut alkavat. Täällä sijaitsee myös matkailutoimisto. Kujan toisessa päässä on Placa Rei Joan Carlos I -tori, ja toisesta päästä näkee meren, kuninkaallisen palatsin ja katedraalin. Jos kävelet kuninkaallisen palatsin ohitse, pääset Placa Cort -torille, jossa 1600-luvulla rakennettu kaupungintalo sijaitsee.

Palman keskustaan on kätevintä tutustua jalkaisin pysähtyen usein mukavalle terassille tai kahvilaan, jossa voi siemailla jotakin hyvää juomaa ja katsella ohikulkijoita.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer