Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

New Yorkin nähtävyydet

New York

Times Square on kaupungin suurimman uudenvuodenjuhlan kokoontumispaikka. Se edustaa mielikuvaa New Yorkista. Tätä turistipyydystä uudistetaan jatkuvasti ja täydennetään uusilla, suurilla levy- ja urheilukaupoilla. Juuri täällä tunne "kaupungista, joka ei koskaan nuku" on erityisen voimakas. 42:nnen kadun käsittävä alue on piristynyt valtavasti viime vuosina. Juuri ennen teatterinäytösten alkua koko alue kuhisee ihmisiä ja autoja.

Central Park on kaupungin keskellä sijaitseva keidas, jossa on suuria nurmikenttiä, paljon puita, pieni järvi ja talvisin myös luistinrata. Hauskaa huvia kesäsunnuntaisin on tarkkailla ihmisiä ja erityisesti taitojaan esitteleviä rullaluistelijoita.

Metropolitan Museum of Art eli The Met on jättiläismäinen museo, jonka kokoelmissa on kolme miljoonaa esinettä. Koska et ehdi kuitenkaan nähdä kaikkea, kannattaa mennä suoraan sinua kiinnostaville osastoille.

Guggenheim Museum -rakennus on spiraalin muotoinen taideteos, jossa on näytteillä moderneja ja impressionistisia töitä. Museon on suunnitellut Frank Lloyd Wright.

Gospel. Älä jää paitsi hienosta gospelista Harlemin sydämessä. Monissa baptistikirkoissa on erityisesti turisteille tarkoitettuja saarnaajia. Tänne olet tervetullut vaikkapa pelkästä uteliaisuudesta.

Empire State Building. Tämä oli kerran maailman korkein rakennus. Mistään muualta ei avaudu yhtä hienoa näkymää New Yorkin suurkaupungin ylle. Yöaikaan rakennus valaistaan eri väreillä, jotka vaihtelevat tilaisuuden ja vuodenajan mukaan.

Ground zero Tällä paikalla olivat aikaisemmin World Trade Centerin aikaisemmat tornit. Kuva lentokoneesta, joka törmää torniin, ei katoa koskaan tajunnastamme. Muistele onnettomuutta hetken ajan ja tee sitten kuten newyorkilaiset, heittäydy taas elämään täysillä.

Rockefeller center on mahtava 19 rakennuksen kokonaisuus. Talvella täällä voi luistella ja ihailla kuuluisaa jättimäistä joulukuusta. Rockefeller Center, sijaitsee Fifth ja Sixth Avenuen ja 48:nnen ja 51:nnen kadun välissä

Ellis Island on hyvä retkikohde, jos olet kiinnostunut tavasta, jolla maahanmuuttajat saapuivat mantereelle. Nouse laivaan Battery Parkista ja jatka sitten Vapaudenpatsaalta Ellis Islandille. Ellis Island Immigration Museum, www.ellisisland.com.

Vapaudenpatsas on New Yorkin ehkä tunnetuin symboli. Se lähetettiin New Yorkiin osina Ranskasta vuonna 1885. Ranska lähetti vihreäsävyisen kuparirouvan ystävyyden osoituksena. Pääset patsaalle Statue of Liberty Ferry -lautalla, joka liikennöi 25 minuutin välein Battery Parkista eteläisellä Manhattanilla. Voit ostaa liput Castle Clintonista Battery Parkissa.

Wall Street Turkismarkkinoista New York Stock Exchangeen. Pörssi on suljettu kävijöiltä, mutta kadun vilinä tarjoaa silmänruokaa.

Chinatown Alue ei ole enää suurin kiinalaisalue New Yorkissa, mutta ehdottomasti lyömätön elämys. Tuoksuja, vihanneksia, eläviä merikurkkuja, kilpikonnia ja sammakoita – kaikkea kauden mukaan. McDonalds kiinankielisenä ja pagodaa muistuttavia puhelinkioskeja. Muista Dim Sum Go Go, hyvä kiinalainen ravintola, jossa saa paljon irti neljästä pienestä ruokalajista. 5 East Broadway Chatham Squaren vieressä.

Greenwich Village Viehättävän boheemi musiikki- ja taiteilija-alue kahviloineen, romanttisine ravintoloineen ja second hand -kauppoineen. 

St John the divine
-katedraalia, joka on yksi maailman suurimmista katedraaleista, alettiin rakentaa vuonna 1892, eikä se ole vieläkään valmis. Täällä voi myös kuunnella keskiaikaista musiikkia. S:t John the Divine, 1047 Amsterdam Ave/112th St, www.stjohndivine.org.

Brooklyn heights -katu Täydellinen kävelykatu. Veden ylitse näkyvät Manhattan, Verrazano-silta ja Vapaudenpatsas. Reitille pääsee Montague Streetin kautta.

Williamsburg Alue, joka on muuttunut täysin. Kuluneesta teollisuusalueesta on tullut trendikäs ja nuorekas taiteilija-alue. Valitettavasti monien taiteilijoiden on kuitenkin ollut pakko muuttaa pois nousevien vuokrien takia. Nouse metrolinjaan L Union Squarelta ja aja Bedford Avenuelle.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer