Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

New Yorkin kaupunginosat

New York

Manhattan on alue, jonka useimmat yhdistävät New Yorkiin. Kaupungin syke on kuumimmillaan, pilvenpiirtäjät nousevat mahtavina kohti taivasta, keltaisia takseja vilisee leveillä kaduilla ja kaupungin useimmat nähtävyydet ovat juuri täällä. Manhattanin saari on noin 20 kilometriä pitkä ja lähes neljä kilometriä leveä leveimmältä kohdaltaan.

Alempaa Manhattania, joka sijaitsee 14:n kadun ja saaren eteläreunan välissä, kutsutaan Downtowniksi. Siellä ovat Wall Street ja pörssi. Alueella on rahaa ja valtaa, mutta myös omaperäiset alueet East Village, viehättävä Greenwich Village, Chinatown, Little Italy, SoHo ja Lower East Side.

Midtown on Manhattanin osa, joka sijaitsee 14:n kadun ja 59:n kadun välissä. Siellä seisoo Empire State Building korkeana pilvenpiirtäjien yllä. Alueella on tavarataloja ja kauppoja, Rockefeller Center ja Carnegie Hall. Täällä on joitakin New Yorkin tunnetuimpia paikkoja, kuten Times Square, Chelsea, Broadway, Union Square ja Fifth Avenue.

Uptown on Manhattanin osa, joka sijaitsee 59:stä kadusta pohjoiseen. Siellä on paljon vastakkaisuuksia: pilvenpiirtäjiä ja viheralueita, köyhiä ja rikkaita. Täällä on särmikäs Harlem, kaupungin vihreät keuhkot eli Central Park, Madison Avenuen kimaltavat näyteikkunat, tyylikäs Upper East Side ja sen boheemi vastapuoli Upper West Side.

Brooklyn sijaitsee vastapäätä Manhattania lahden toisella puolella. Täältä on ehdottomasti parhaat näkymät Manhattanin pilvenpiirtäjiin. Ylittämällä Brooklyn Bridgen pääset New Yorkin väkirikkaimmalle alueelle. Täällä asuu yli 2,5 miljoonaa ihmistä, jotka edustavat lähes 100 eri kansallisuutta. Brooklynissa näkyy koko maailma. Täällä on venäläisiä, kreikkalaisia, mukulakivikatuja, ranskalais-vietnamilaisia ravintoloita, viehättävä Williamsburg ja Coney Island, jossa on 75 vuotta vanha puinen vuoristorata.

Queens on työläiskaupunginosa, jossa on 2,2 miljoonaa asukasta. Queens on myös etninen sulatusuuni. Kolmasosa asukkaista on syntynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella. Queensin ravintoloissa ja keittiöissä on vaikutteita kaikkialta maailmasta. Astorian kaupunginosaa hallitsevat kreikkalaiset, Woodsidea irlantilaiset, Maspethia puolalaiset ja Jackson Heightsia kolumbialaiset. Täällä kuvataan myös elokuvia ja televisio-ohjelmia. Silvercup Studios on muun muassa tuottanut sellaisia menestysohjelmia kuin Sex and the City.

The Bronx on alue, jossa on nykyään Yankee Stadium, karibialaista ruokaa, salsaa ja vihreitä puistoja. Erittäin suuri osa väestöstä on latinalaisamerikkalaista alkuperää. Kolme hyvää syytä matkustaa Bronxiin ovat New York Botanical Garden, Bronx Zoo ja Wave Hill. Myös hip hop on saanut alkunsa täällä.

Staten Island
-saarelle pääsee lautalla alemmalta Manhattanilta. Siellä on viihtyisiä, reheviä huvilakortteleita. Kaksi hyvää käyntikohdetta ovat historiallinen Richmond Town ja Tottenville Beach.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer