Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

New York

New York

New York – kaupunkien kaupunki

Iso Omena on mahtava yhdistelmä kulttuureja, tuoksuja, ruokaa ja tyylejä eri puolilta maailmaa. New York on maailmankaupunki, joka kuuluu kaikille siellä viihtyville. Ihmiset kaikkialta maailmasta ovat saapuneet tänne toteuttaakseen unelmansa. Maahanmuutto leimaa kokonaisia kaupunginosia, joita ovat esimerkiksi Little Italy ja Chinatown. New York on upea, rajaton suurkaupunki, jossa pilvenpiirtäjät kohoavat taivasta kohti ja heijastuvat veteen. Neonvalot ja vilkkuvat lamput valaisevat katuja, jotka eivät nuku koskaan. Täällä on jotakin jokaiselle riippumatta siitä, onko kiinnostunut musiikista, museoista vai ostoksista. Intensiivistä punkia ja klassista oopperaa. Pörssimeklareita ja suihkuseurapiirejä. Jazz-muusikot ristivät New Yorkin 1920-luvulla Isoksi Omenaksi (The Big Apple), koska esiintyminen kaupungissa oli suurin "hedelmä", jonka urallaan saattoi napata. Nimitys tuntuu yhtä ajankohtaiselta myös tänä päivänä.

Hudson River -joen suulla valvoo Vapaudenpatsas rauhallisesti kaupunkia ja toivottaa tervetulleiksi kaikki New Yorkiin saapuvat matkaajat.

New York City muodostuu viidestä alueesta, jotka ovat Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens ja Bronx. Kaupungissa on yli kahdeksan miljoonaa asukasta. Useimmat turistit majoittuvat Manhattanille, jolla suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee. Manhattanin saari on yli 20 kilometriä pitkä ja lähes neljä kilometriä leveä.

Manhattaniin tutustuu parhaiten jalan. Kannattaa tehdä kävelyretkiä kussakin kaupunginosassa. Kaikki kaupunginosat ovat erilaisia, Greenwich Village mataline taloineen ja kukkalaatikoineen ikkunoilla, gallerioita vilisevä Chelsea, trendikäs SoHo ja Upper East Side ylellisine asuntoineen ja hienoinen liikkeineen. Jos vastoin kaikkia odotuksia väsyt kaupunkielämään, luonto on aivan kulman takana Central Parkissa. Puistoa kutsutaan kaupungin keuhkoiksi.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer