Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Bangkokin nähtävyydet

Bangkok

Turistineuvonta osoitteessa 1600 Thanon New Petchaburi, puhelin 02-250 55 00.

Bangkokin kansallismuseo on yksi Kaakkois-Aasian suurimmista museoista. Siellä on yli tuhat esinettä, jotka antavat hyvän kuvan Thaimaan historiasta, kulttuurista ja taiteesta.

Kauniit Grand Palace ja Wat Phra Kaew, suuri palatsi ja smaragdibuddhan temppeli Ratanakosinissa, ovat ehdoton kohde Bangkokissa. Smaragdibuddha on kaiverrettu yhdestä jadekappaleesta, ja se on Thaimaan arvostetuin buddhapatsas. Täällä on myös paljon upeita rakennuksia, temppeleitä, palatseja, pagodeja ja mytologisia hahmoja.

Wat Po on Bangkokin vanhin temppeli. Siellä on lepäävä buddha, joka on kokonaista 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea. Toinen ehdottomasti vierailun arvoinen temppeli, joka on parhaimmillaan auringon laskiessa, on Wat Arun. Sinne pääsee lautalla Tha Thienissa. Temppelin puutarhassa on ihanan rauhallinen tunnelma. Se on kuin keidas keskellä kaupunkia.

Bangkokilainen klassikko on kelluva tori Damnoen Saduakilla noin 10 kilometrin päässä Bangkokista. Tori on parhaimmillaan varhain aamulla, kun olkihattuiset naiset saapuvat vihanneksia ja hedelmiä notkuvilla veneillään.

Veneajelu Chao Phraya -joella on edullista ja hauskaa huvia. Matkusta Chao Phraya Expressillä pohjoiseen Tha Phibun Songkhramiin (Nonthaburi). Veneretki ei tarjoa pelkästään upeita näkymiä kaupungin ja joen ylle, vaan perillä Nonthaburissa on myös hauska tehdä löytöjä paikallisella torilla.


Kymmenen asiaa, jotka Bangkokissa kannattaa tehdä


1. Käynti smaragdibuddhalla

Arvostetun smaragdibuddhan luokse vaeltaa jatkuva virta ihmisiä. Kultajalustalla Wat Phra Kaeossa istuva patsas on maan suurin kalleus. Patsaalla on valtavan suuri symbolinen arvo, ja thaimaalaiset saapuvat palvomaan sitä. Smaragdibuddha ei ole kovin suuri, vain 66 senttimetriä korkea ja 48 senttimetriä leveä, ja se melkein katoaa kullan ja koristeiden sekaan.

2. Democracy-monumentti on suuri, valkoinen ja silmäänpistävä monumentti, joka muistuttaa hieman nuupahtanutta lumpeenkukkaa. Monumentti pystytettiin maan ensimmäisen perustuslain kunniaksi.

3. Kelluva tori sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Bangkokista. Se on mahtava elämys. Tori on parhaimmillaan varhain aamulla, kun olkihattuiset naiset saapuvat veneillään myymään vihanneksia ja hedelmiä.

4. Wat Po on Thaimaan suurin temppelikompleksi, ja muurien sisäpuolella on kuuluisa lepäävä kultabuddha, joka on 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea. Wat Pho toimii koulutuskeskuksena, ja täällä koulutetaan muun muassa maan parhaat hierojat. Perinteinen thai-hieronta maksaa 300 bahtia tunnilta.

5. Veneretki Chao Phraya -joella on edullinen ja hauska tapa kokea ja nähdä kaupunki parhaalla mahdollisella tavalla.

6. Kuninkaallinen palatsi on ollut asumattomana 1940-luvulta alkaen, mutta se toimii nykyään museona. Palatsi on sekoitus italialaista renessanssia ja klassista thai-arkkitehtuuria. Sen vaikuttavin osa on Chakri Mahaprasat, joka on viimeksi valmistunut rakennus.

7. Lumphini on Bangkokin vihreät keuhkot. Silomin reunalla oleva kaunis puisto sopii kaikille. Vuokraa vene pienellä järvellä, nauti piknikistä, osallistu thai-chihin ja aerobiciin tai katsele ihmisiä. Täällä on myös uima-allas ja ulkoilmakuntosali.

8. Käynti Chinatownissa antaa mahdollisuuden kokea aitoa thaimaalaista arkielämää ja tutustua Bangkokin vanhoihin osiin. Chinatown on sekamelska kapeita kujia, värikkäitä toreja ja katukauppiaita.

9. Joki ja kanavat. Joen ja kanavien varsilla näkee pehmeämpää, vanhanaikaista Bangkokia. Jalasten päällä seisovat talot heijastuvat kanavan vihertävänharmaaseen veteen. Täällä näkee ihmisten kalastavan verkoilla. Tahti on täällä paljon hitaampi. Bangkokin katujen stressi ja syke ovat kaukana poissa. Pääset tänne osallistumalla venekierroksiin.

10. Käärmeinstituutti. Bangkokin käärmetarha on maailman vanhin. Siellä on kobria ja kyykäärmeitä, joista lypsetään myrkkyä seerumin valmistusta varten.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer