Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Bangkok

Bangkok

Bangkok – avain Thaimaahan


Bangkok on Thaimaan pääkaupunki ja Kaakkois-Aasian suurin metropoli. Se on ihana sekoitus pilvenpiirtäjiä, ultramodernia metroa, tuk-tukeja, kimaltavia palatseja, hengellisyyttä ja jännittävää historiaa. Miljoonakaupunki kiehtoo kaikkia aisteja.

Bangkok on yksi maailman kiihkeimmin sykkivistä kaupungeista. Se on täynnä tuoksuja, värejä ja ääniä. Bangkokissa ei ole varsinaista ydinkeskustaa, vaan se koostuu useista eri kaupunginosista. Kaupungin halki virtaa Chao Phraya -joki, joka kiemurtelee muun muassa Chinatownin läpi. Siellä on vilkkaita markkinapaikkoja, joissa myydään kaikkea karamelleista kultaan. Vanha kaupunki on Bangkokin historiallinen keskusta, ja joen länsirannalla sijaitseva Thon Buri kiemurtelevine venereitteineen on rauhallisempaa aluetta kuin toisella puolella jokea.

Täällä saa ehkä maailman parasta ruokaa kaupungista riippumatta. On hyvin mahdollista, että syöt elämäsi parhaan aterian. Katukeittiöitä ja ylellisiä ravintoloita on vieri vieressä. Maut ovat intensiivisiä ja vaihtelevia, aivan kuten kaupunki itse.

Bangkokissa asuu lähes kymmenen miljoonaa ihmistä, joista useimmat ovat buddhalaisia. Thaimaalaiset ovat samanlaisia kuin kaupungin ulkopuolella, eli hymyileviä ja ystävällisiä. Kaupungissa vierailleet kertovat, että Bangkok on yksi maailman turvallisimmista kaupungeista. Juna-asemilla, bussiterminaaleissa ja lentokentillä on kuitenkin paljon ihmisiä, jotka työskentelevät hotellin, bussiyhtiön tai liikkeen puolesta. Tarkista asiat itse ennen päätöksentekoa ja suhtaudu kaikkeen sanottuun hieman varauksella. Poliisin puhelinnumero on 191 ja englanninkielisen turistipoliisin numero on 1155. Ambulansin puhelinnumero on 1554/1646 ja palokunnan 195.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer