Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Istanbulin ravintolat

Istanbul

Ruoka on Istanbulissa samanlaista kuin kaupunki itse eli eri maanosien sekoitus. Erilaiset maut, tuoksut ja ruokalajit saavat veden kielelle. Valkosipulijogurttia ja puuhiilillä paistettua shishkebabia, friteerattuja simpukoita, pistaasipähkinöitä, rakia ja valkoviiniä.

Bahçihan Oçakbasi, Hintataso: Edullinen. Vaatimaton kortteliravintola Fatih-moskeijan alapuolella olevalla mäellä. Herkullista, vahvasti maustettua ruokaa maan kaakkoisosasta. Runsaasti puuhiilloksella grillattuja herkkuja. Osoite: Besir Bahçivan, Itfaiye Cad 41/1

Imroz, Hintataso: Keskitasoa. Nevizade-kujan vanhin ja ehkä myös suosituin ravintola. Klassinen korttelikrouvi Istiklal-ostoskadun poikkikadulla. Erityisen hyvät turkkilaiset meze-alkuruoat. Tilaamalla joukon meze-annoksia ja lasillisen rakia voi olla varma mukavasta illasta. Usein täynnä myöhäiseen iltaan asti. Osoite: Nevizade sokak 24

Sehzade Mehmed Sofrasi, Hintataso: Keskitasoa. Sijaitsee lähellä 1500-luvulla rakennettua Sehzadi Camii -moskeijaa. Ainutlaatuinen ja kaunis ympäristö sekä herkullista ruokaa, esimerkiksi Halep-kebabia. Osoite: Sehzadebasi Caddesi.

Asitane, Hintataso: Kallis. Ensiluokkainen ravintola Kariyen mosaiikkimuseon lähellä. Täällä voi syödä kuin sulttaani. Ruokalistalla on muun muassa Suleiman Suuren lempiruokia. Osoite: Kariye Camii Sokak 18.

Iskele, Hintataso: Kallis. Ensiluokkainen kalaravintola Bosporin aasialaisella puolella. Upeat näkymät ja täydellistä meriahventa. Osoite: Çengelköy Vapur Iskelesi Yani 10

Refik on sotkuinen, mutta mukava ravintola. Vahvasti maustettuja meze-ruokia: puuhiilloksella grillattua maksaa ja punaista chiliä, säilöttyjä kasviskakkuja ja suussa sulavaa vuohenjuustoa. Osoite: Asmalimescid Caddesi, Sofyali Sokak 10. Avoinna kello 12.00–24.00.

Çitya Sofrasi
-ravintola sijaitsee aivan Kadiköyn sataman lähellä. Erikoistunut maan kaakkoisosan vahvasti maustettuun ruokaan. Asiakkaat keräävät itse pieniä ruokia buffet-pöydästä ja maksavat painon mukaan. Tarjolla on muun muassa täytettyjä paprikoita, kebabia ja jogurttikeittoa sekä lampaanlihaa. Osoite: Kadiköy, Caferaga, Güneslibache Sokak 43.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer