Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Istanbulin kaupunginosat

Istanbul

Eurooppalainen Istanbul. Kaikki suuret nähtävyydet ovat tässä kaupunginosassa. Täällä ovat upeimmat moskeijat, Hagia Sofia, Topkapi-palatsi, suuri basaari, useimmat museot, ostoskatu Istiklal ja Taksim-toria ympäröivä keskusta. Täällä on myös suurin osa hotelleista.

Sultanahmet on kaupungin vilkkain turistialue. Täällä sijaitsevat kaikki matkatoimistot ja edulliset hotellit. Suuret nähtävyydet Topkapi-palatsi, sininen moskeija ja Hagia Sofia ovat lähistöllä.

Eminönu on Istanbulin eläväisin aukio. Täällä Bosporin salmi kohtaa kultaisen sarven ja Marmarameren. Laivat, taksit ja raitiovaunut vellovat hyvin järjestettynä kaaoksena. Täällä sijaitsevat myös Yeni Cami -moskeija, egyptiläinen basaari ja rautatieasema Sirkeci oli aikaisemmin Euroopasta saapuvan Orient express -junan päätepysäkki.

Beyoglu eli vanha Pera sijaitsee korkealla kultaisen sarven yläpuolella. Alueella on runsaasti kauppoja, gallerioita ja viihtyisiä pikkuravintoloita. Täällä on myös klassinen hotelli Pera Palace, jossa Agatha Christie aloitti kirjansa Idän pikajunan arvoitus

Istikal on Istanbulin suurin ostos- ja paraatikatu. Se sijaitsee kaupungin eurooppalaisessa osassa. Täältä löytyvät kaikki hienot kaupat, klubit, ravintolat, baarit, kahvilat ja elokuvateatterit. Balik Pazarin lähellä on ravintola-alue Nevizade sokak, jolla sijaitsevat kaupungin parhaat pikkuravintolat.
Kauempana Istiklal päättyy Taksim-torille.

Taksim on Istanbulin keskipiste, mutta se on hieman tylsä. Taksim-torin ympärillä on useita suuria hotelleja sekä Atatürk Kültür Merkezi, jossa järjestetään konsertteja. Täältä lähtee useita bussilinjoja sekä uusi metro Leventiin päin. Poikkikatu Siraselviler johtaa kaupunginosaan, jossa on eniten baareja ja yökerhoja.

Kultainen Sarvi
, jonka turkinkielinen nimi on Haliç, on Bosporin pisin niemi. Sen eteläpuolella sijaitsevat Balat ja Fener. Ne kuuluvat keskustan vanhimpiin ja mielenkiintoisimpiin kortteleihin.

Aasialainen Istanbul. Täällä asuu miljoonia ihmisiä, ja asutus levittäytyy kymmenien kilometrien päähän Marmarameren rannalla. Tämä on arkipäiväisempää Istanbulia. Kaupunginosa on suhteellisen uusi. Rakennukset ovat melko anonyymeja, eikä matkailijalle ole kovin paljon nähtävää.

Kadiköy on aasialaisen puolen suurin ja meluisin alue. Sataman ympäristössä on useita ravintoloita ja hotelleja, kauppoja ja suuri ruokatori.

Moda on hyvinhoidettu huvila-alue, joka on Istanbulin vanhimmassa osassa Marmara-meren äärellä. Siellä on paljon mukavia ravintoloita, baareja ja kahviloita. Perille pääsee raitiovaunulla Kadiköyn satamasta.

Prinssisaaret. Yhdeksän vihreää korallisaarta sijaitsevat Marmarameressä. Sieltä näkee Istanbulin, mutta meteliä ei kuulu. Rauhallinen ja miellyttävä paikka, jossa voi pitää hieman taukoa. Tuuttaavia takseja ja busseja ei ole, vaan liikkuminen tapahtuu hevosella ja vaunuilla. Saarilla on myös hauskoja puupalatseja ja huviloita, pinjametsiä, luostari, kukkuloita ja rantoja.

Bospori on sinivihreä vesialue, joka erottaa Euroopan Aasiasta, mutta yhdistää Mustanmeren Marmaramereen ja lopulta Välimereen. 30 kilometriä pitkässä salmessa on kaupunginosia ja kyliä viehättävine huviloineen.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer