Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Istanbulin nähtävyydet

Istanbul

Matkailuneuvonta sijaitsee Hagia Sofian ja sinisen moskeijan välissä Sultanahmetissa.

Topkapi-palatsi oli vuosisatojen ajan ottomaanien imperiumin ydin. Palatsi on niin suuri, että sinne mahtui kaupunki kaupungin sisällä. Siellä asui 5 000 ihmistä, jalkavaimoja ja palvelijoita. Palatsissa on sulttaanin leikkipaikka Harem sekä aarrekammio, jossa on maailman viidenneksi suurin timantti. Kannattaa tulla aikaisin, ennen kuin jonot kasvavat liian pitkiksi. Haremiin pääsee vain rajattu määrä ihmisiä kerralla. Osta liput niin pian kuin mahdollista. Raitiovaunupysäkki Sultanahmet. Topkapi-palatsi on avoinna kello 09.00–18.00. Suljettu tiistaisin. Harem, 10.00–16.00. Pääsylippu maksaa noin 8 euroa. Jos haluat käydä aarrekammiossa ja Haremissa, sisäänpääsy maksaa kaksi kertaa enemmän eli 16 euroa.

Hagia Sofia. Tämä oli aikoinaan maailman suurin kirkko ja sittemmin moskeija. Nykyään mahtava rakennus toimii museona. 1500-luvun arkkitehtuurin mestarinäyte, jossa on bysanttilaisia freskoja ja huimaavan korkea kupoli.

Yerebatan Saray, uponnut palatsi. Maanalainen vesisäiliö, johon pääsee Hagia Sofian läheltä. Kauniita pylväitä, tippuvaa vettä, kaloja. Täällä järjestetään joskus klassisia konsertteja. Raitiovaunupysäkki Sultanahmet

Cagaloglu Hamami. Erittäin kaunis turkkilainen kylpylä, jossa on uitu ja nautittu höyrystä yli 300 vuoden ajan. Kupoli katossa sekä lämmintä marmoria lattioissa ja seinissä. Ruhtinaallisen käsittelyn saa noin 10 eurolla. Tähän sisältyy pesu, hieronta ja kuppi omenateetä. Täällä kannattaa käydä! Kulje Yerebatan Caddesia noin kymmenen minuuttia Hagia Sofialta.

Sininen moskeija sijaitsee Sultanahmetissa. Se haastaa Hagia Sofian kauneudessa. Jättiläisten välissä on vain pieni ruohokenttä ja suihkulähde.  Sininen moskeija on noin 1 000 vuotta nuorempi kuin kilpailijansa. Moskeija valmistui 1600-luvulla hämmästyttäen kaupungin asukkaat. Moskeija on Istanbulin ainoa moskeija, jota ympäröi kuusi minareettia. Moskeija on saanut nimensä sinisistä, tyylikkäistä iznik-laatoista, jotka koristavat rakennusta. Raitiovaunupysäkki Sultanahmet. Vapaa sisäänpääsy.

Turkkilaisen ja islamilaisen taiteen museo. Täällä ovat maailman hienoimmat islamilaisen taiteen kokoelmat. Kannattaa käydä myös etnografisella osastolla ja hauskassa kahvilassa. Sijaitsee suunnilleen sinistä moskeijaa vastapäätä. Avoinna kello 09.00–16.30/17.00. Maanantaisin suljettu. Pääsymaksu 2 euroa.

Eyüp-moskeija Kaunis moskeijakokonaisuus Kultaisen Sarven vieressä. Euroopan pyhin muslimien kulttipaikka. Muhammedin seuraaja Eyüp Ensari on haudattuna tänne. Samalla kannattaa käydä lähistöllä olevassa Pierre Lotis Caféssa.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer