Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Liikkuminen Istanbulissa

Istanbul

Akbil antaa 20 prosentin alennuksen Istanbulin joukkoliikenteestä. Matkustaja saa pienen hopeisen poletin, joka on kiinni muovinauhassa. Polettiin ladataan tietty määrä matkoja, ja se on voimassa kaikissa joukkoliikennevälineissä eli laivoissa, linja-autoissa, metrossa ja raitiovaunuissa. Kätevää on se, että useampi henkilö voi jakaa saman poletin. Silloin vain painetaan kaksi kertaa lippuveräjää yhden kerran sijaan.

Bussi
Bussilinjoja kulkee ristiin rastiin koko suurkaupungin alueella sekä myös Bosporia pitkin ja Mustanmeren rannikolle. Päätepysäkki ja numero mainitaan sekä busseissa että pysäkeillä. Paikallisbussien tärkeimmät pysäkit ovat parisataa metriä länteen Eminönusta (kultaista sarvea pitkin), Taksim-torilla ja laivaliittymissä Besiktasin,
Üsküdarin ja Kadiköyn kohdalla. Jos aiot ajaa IETT-bussiyhtiön bussilla, lippu on ostettava etukäteen. Lippu maksaa noin 40 senttiä. Lippuja myydään yhtiön valkoisissa kioskeissa ja lehtikioskeissa. Özel Halk Otobusu -yhtiön busseissa lippu ostetaan autoon noustaessa.

Metro
Istanbuliin on rakennettu äskettäin uusi metro, joka muotoutuu vielä. Linjoja on kaksi. Toinen liikennöi lentokentältä Aksarayhin Esenler-bussiaseman kautta. Toinen linja kulkee Taksim-torilta pohjoiseen Leventiin päin. Vanhanaikainen Tünel vuodelta 1875 on vielä jäljellä, ja sillä pääsee mäkeä ylös Karaköysta Istiklaliin.

Napsauta tätä, jos haluat katsella karttaa Istanbulin metroverkostosta >>

Laivat
Paras ja kätevin tapa liikkua Istanbulissa ovat laivat. Eminönusta aivan kaupungin eurooppalaisen puoliskon keskeltä liikennöi laivoja kultaista sarvea ja Bosporin salmea pitkin Kadiköyhin aasialaiselle puolelle.
Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Istanbul 354,92 €     16 jouluk. 7 tammik.
Helsinki Istanbul 468,21 €     16 jouluk. 7 tammik.
Helsinki Istanbul 737,26 €     13 lokak. 20 lokak.
Helsinki Istanbul 1 204,86 €     13 lokak. 20 lokak.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer