Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Pariisin nähtävyydet

Pariisi

Turistineuvonta Pariisissa: 25 rue des Pyramides, puhelin 08-9268 30 00, www.paris-info.com

Centre Georges Pompidou. Metroasema Rambuteau, www.cnac-gp.fr  Tilapäisiä näyttelyitä, joissa on esillä modernia taidetta ja nykytaidetta. Radikaali ulkoasu, jossa rullaportaat ja värikkäät putket yhdistyvät suuriin, ilmaviin lasi-ikkunoihin. Jättiläismäiset kokoelmat: 5 000 taiteilijaa ja 50 000 taideteosta. Kubismia, dadaismia ja surrealismia. Matisse, Picasso, Braque, Kandinsky, Klee ja monia muita.

Eiffel-torni. Metroasema Champ de mars, Tour Eiffel tai Bir Hakeim, www.tour-eiffel.fr. 320-metrin korkuisesta vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten rakennetusta tornista on mahtavat näkyvät. Kirkkaalla säällä näkee jopa seitsemänkymmenen kilometrin päähän. Vuonna 2003 torniin asennettiin 20 000 lamppua,
jotka loistavat pimeässä. Ensimmäistä kertaa Pariisissa ollessa Eiffel-tornissa on ehdottomasti käytävä.

Notre Dame. Metroasema Cité, www.notredamedeparis.com. Mahtava goottilaiskatedraali, joka rakennettiin vuosina 1163–1334. Vierailijoita on noin 12 miljoonaa vuodessa. Käy paikalla mieluusti illalla, jolloin Notre Damen julkisivu on valaistu ja koristeet hohtavat pimeässä. Avoinna maanantaista perjantaihin 08.00–18.45. La–su 08.00–19.45.

Musée du Louvre. Metroasema Palais Royal, www.louvre.fr. Kuuluisien taiteilijoiden tauluja, veistoksia ja taideteoksia viideltä vuosisadalta. Koska et kuitenkaan ehdi nähdä kaikkea, keskity niihin osiin, jotka kiinnostavat sinua eniten. Mona Lisan ja Venus de Milon haluat varmasti ainakin nähdä. Rakennus itsessään on myös kaunis ja näkemisen arvoinen.

Quartier Latin. Metroasema Cluny La Sorbonne, St-Michel, Maubert Mutualité. Kauniita rakennuksia, kahviloita, ravintoloita ja pikkukauppoja.

Palais garnier. pl de l Opera, 9 arr, lipputoimiston puhelin 08-366 978 68, www.opera-de-paris.fr  Metroasema Opera. Avoinna 10.00–17.00. Opastettu englanninkielinen kierros ti–su 13.00 ja 14.00, 10 €. Sisäänpääsy aikuisilta 6 €. Yli 60-vuotiailta 4 €. Alle 26-vuotiaat ilmaiseksi. Kaunis Opera on kuin suoraan leipomon tiskistä. Sen on piirtänyt Charles Garnier vuonna 1862. Mahtipontisen rakennuksen katolla on Apollo ja nymfejä. Sisäpuolella on taianomaisen upeaa, ja sisustus on koristeellinen. Tilaa on noin 2 000 katsojalle.

Arc de triomphe. Riemukaari. Place Charles-de-Gaulle, 8 arr. Metroasema Charles de Gaulle-Etoile. 50 metriä korkea ja 45 metriä leveä. Vuoden 1809 voiton monumentti pystytettiin Napoleonin käskystä. Maailmanvaltius romahti pian sen jälkeen. Riemukaaressa säilyy kuitenkin sen symbolinen arvo. Kiipeämällä Riemukaaren tasanteelle näet parhaiten Haussmanin kaksitoista bulevardia ja uuden Pariisin, jota leimaa järjestys.

Sacré-coeur. Rakennettiin vuonna 1876 yhdelle kaupungin korkeimmista kukkuloista. Kauniista ja vaikuttavasta kirkosta avautuu näkymä viidenkymmenen kilometrin päähän.

Le pantheon. Kupolikattoinen ja pylväin varustettu tuomiokirkko. Place du Pantheon, 5 arr. RER Luxembourg. Ludvig XV rakennutti kirkon kiitokseksi ihmeparantumisestaan. Kryptassa lepää joitakin kaupungin suurimmista ajattelijoista: Voltaire, Rosseau, Victor Hugo, Zola, Alexande Dumas sekä Pierre ja Marie Curie.

Les invalides. Esplanade des Invalides, 7 arr, www.invalides.org Massiivinen rakennus, jossa sijaitsevat Napoleonin hauta, armeijan museo ja sotasairaala, jonka Ludvig XIV perusti 1670-luvulla.

Musée d orsay. 1 rue de la Legion d´Honneur, 7 arr,  www.musee-orsay.fr  Metroasema Solferino ja RER Musee d´Orsay. Rautatieasema, joka on muunnettu tyylikkäästi impressionistisen taiteen museoksi. Korkeita holveja, ilmavuutta ja kauniita maalauksia. Painottuu vuosiin 1848–1914. Esillä on muun muassa Manet'n, Boudinin, Degas'n, Renoirin, van Goghin, Cezannen ja Toulouse-Lautrecin teoksia.

Jardin des tuileries. rue de Rivoli, 1 arr, metroasema Tuileries tai Concorde. Avoinna huhtikuusta syyskuuhun. Hyvinhoidettu puutarha Louvren ja Place de la Concorden välissä. Rakastettu kävelypaikka 1500-luvulta asti. Ranskalainen kauneuden taju näkyy kaikkialla, puisto on täynnä upeita kävelyreittejä, lampia ja terasseja.

Disneyland Paris. (30 kilometriä kaupungin ulkopuolella) Vahva yleisömagneetti, joka houkuttelee kävijöitä muun muassa Mikki Hiiren, Fantasylandin ja Adventurelandin avulla. Marne-la-Valle, puhelin 01 603 060 30. RER tai TGV asemalle Marne-la-Vallée-Chessy. Avoinna huhtikuusta kesäkuuhun 09.00–20.00. Heinä- ja elokuussa 09.00–23.00. Syyskuusta maaliskuuhun ma–pe 10.00–18.00. La–su 09.00–20.00.

 

Kartta

Header
Subject
Body
Footer