Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Pariisin kaupunginosat

Pariisi

Pariisin keskellä kulkee Seine-joki. Keskusta jakautuu näin kahteen selkeään osaan. Joen keskellä on myös kaksi pientä saarta.

Ile de la Cité -saarella on joitakin Pariisia vahvimmin symboloivista maamerkeistä, kuten Notre Dame, klassinen elokuvasilta Pont Neuf ja La Conciergerie.
Ile St-Louis -saari on läntinen naapurisaari, jolta löytyy mahtavaa arkkitehtuuria, kapeita kiemuraisia katuja ja osa Pariisiin ylellisimmistä asuinkortteleista. 

Korkeat penkereet, täällä on postikorttien Pariisi, joka on täynnä museoita, palatseja, leveitä bulevardeja, sekä ihastuttava Montmartre lukuisine nurkkauksineen ja kujineen.

Montmartre Pariisin tunnetuin taiteilijakortteli sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla,joitakin kilometrejä Louvresta pohjoiseen. Siellä on Sacré Coeur, maalareita ja turisteja, mutta aitous hehkuu kaikkialta. Kerran alueella asui myös Picasso.

Etelärannalla viihtyivät suuret ajattelijat Sartre, Camus ja Rimbaud. Siellä sijaitsee myös Sorbonnen yliopisto ja Pariisin tunnetuin rakennus, Eiffel-torni.

Place de la Bastille on toiminut aina rajana kaupungin upean keskustan ja sitä ympäröivien ränsistyneempien alueiden välillä. Tori on rue Saint Antoine -kadun alussa. Katu kulkee Napoleonin rakentaman pitkän rue de Rivoli -kadun poikki. Seuraamalla katua Place de Concorde -aukiolle näet samalla suuren osan Pariisin mahtavaa historiaa.

Les Halles sijaitsee Bastiljin toisella puolella. Täällä oli aikaisemmin yksi kaupungin suurimmista toripaikoista, jossa myytiin ja ostettiin vilkkaasti hedelmiä, vihanneksia ja muita elintarvikkeita. Vuonna 1969 tori siirrettiin kuitenkin monien suruksi Rungis-lähiöön. Sen tilalle nousi Forum des Halles, jossa on paljon kauppoja, pikaruokapaikkoja ja yksi kaupungin vilkkaimmista metroristeyksistä.

Palais de Louvre ja Jardin des Tuileries muodostavat yhdessä keskustan sydämen ja keuhkot. Louvren vihreä laajennus ovat Tuilerien puutarhat Place de la Concorden toisella puolella.

Place de la Concorde on Pariisin suurin aukio, joka avartaa pääkaupunkia. Näkymä ulottuu Louvresta lännessä Riemukaareen idässä.  Pohjoisessa on Egl. De la Madeleine ja Seinen toisella rannalla Assemblée Nationale. Place de la concorde henkii historiaa. Täällä Marie Antoinette ja Louis XVI joutuivat giljotiiniin.

Champs-Elysées on Pariisin komea paraatikatu, joka kulkee kohti Riemukaarta ja Place Charles-de-Gaullea. Täällä juhlitaan kansallisia ilonaiheita, kuten sotien päättymistä, rauhaa ja jalkapallon maailmanmestaruutta. Kaupat ovat hienoja ja ylellisiä. Liikkeiden joukossa ovat Jean-Paul Gaultier, Chanel ja Louis Vuitton. Kadulla on myös hulppeita hotelleja, elegantteja ravintoloita
ja tunnetut yökerhot Lido ja Queen.

Eiffel-torni ja Hotel des Invalides ovat kaksi Pariisin mahtipontisinta rakennushanketta. Ne sijaitsevat molemmat Seinen toisella rannalla Place de Concordelta katsottuna. Alueen virallinen nimi on seitsemäs arrondissement.

La defense -aluetta voisi kuvata Pariisin futuristiseksi Manhattaniksi, ja se on näkyvällä paikalla suurkaupungissa. Täällä työskentelee yli 100000 ihmistä, ja pilvenpiirtäjissä asuu 35 000 henkilöä. Asukkaat ovat saaneet myös ikioman riemukaaren.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer