Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Nizzan nähtävyydet

Nizza

Turistineuvonta sijaitsee juna-aseman vieressä osoitteessa ave Thiers, puhelin 04-93 87 07 07, www.nicetourisme.biz

Cours saleya Tämä värikäs vanhassa kaupungissa sijaitseva tori, jota reunustavat baarit ja ravintolat, on syystä yksi Nizzan suurimmista nähtävyyksistä. Päiväsaikaan torilla on kukkamarkkinat ja iltaisin se kuhisee seuraelämää.

Rantakatu Promenade des anglais Kaunista ja vilkasta rantakatua pitkin kulkee jatkuvasti hölkkääjiä, pyöräilijöitä, vanhempia lastenvaunuineen, junamatkaajia, stressaantuneita viikonlopputuristeja, eläkeläisiä, rakastuneita pareja ja tietysti hienosti pukeutuneita maailmanmiehiä ja -naisia. Jos haluat tarkkailla rantakadun menoa, kannattaa istahtaa sinisiin tuoleihin, joita on siellä täällä rantakadulla.

Cathédrale orthodoxe russe saint Nicolas Suurin venäläinen uskonnollinen rakennus Venäjän ulkopuolella, vihittiin käyttöön vuonna 1912. Katedraalin vaikuttavat kupolit antavat kaupungille eksoottista tuntua. Kirkko on koristeltu upeasti kaiverruksilla, freskoilla ja ikoneilla. Kirkossa vieraillessa on pukeuduttava peittävästi. Shortsit ja hihattomat paidat ovat kiellettyjä.

Palais lascaris Tämä pieni 1600-luvun palatsi sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä. Se toimi varakkaiden perheiden yksityisasuntona Ranskan vallankumoukseen asti. Pohjakerroksessa on hyvin säilynyt apteekki vuodelta 1738. Mahtavat marmoriportaat johtavat toiseen kerrokseen, jossa on tyylikkäitä huonekaluja ja taideteoksia.

Musée Matisse, 164 av des Arènes de Cimiez, www.musee-matisse-nice.org. Henri Matisse oli intohimoinen Nizzan ystävä, ja museossa on monia hänen töitään.

Parc Floral Phoenix -puiston kasvihuoneen sanotaan olevan Euroopan suurin. Siellä on 1500 kasvia seitsemästä eri ilmastosta.

Rannikkoreitti Cap Martinista Monte Carloon. Upea matka, joka kestää kolme tuntia.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer