Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Nizzan kaupunginosat

Nizza

Rantakatu kuuluisa Promenade des Anglais, kulkee rantaa pitkin Enkelten lahdella (Baie des Anges) lentokentältä kaupungin keskustaan.

Moderni kaupunki sijaitsee rantakadun ja juna-aseman välissä. Siellä on hotelleja, kävelykatuja, ostospaikkoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Vieux Nice on vanha kaupunginosa. Se on värikäs alue, jossa vilkas seuraelämä jatkuu pitkälle yöhön. Vieux Nice on viehättävä sekamelska kauniita toreja ja kapeita kujia, jotka mutkittelevat 1600- ja 1700-luvuilla rakennettujen talojen välissä. Siellä on omaperäisiä vaatekauppoja, kaikenlaista pientä tavaraa sekä lukuisia baareja, kahviloita ja ravintoloita, joissa on erittäin kohtuulliset hinnat. 

Le Château ja satama Vanhan kaupungin ulkopuolella kohoaa korkea kalkkikivikallio Colline du Château. Sieltä on upea näköala meren ja kaupungin ylle. Kukkulalta käsin saa hyvän yleiskuvan Nizzan eri osista. Le Château alapuolella vasemmalla sijaitsee satama, jossa kalastusalukset tungeksivat rikkaiden ylellisten luksusveneiden joukossa. Rannalla on kauniita 1700-luvun taloja pehmeissä terrakotan ja okran sävyissä sekä lukuisia baareja ja ravintoloita.

Cimiez  Muutaman kilometrin päässä Nizzan keskustasta sijaitsee tyylikäs Cimiez-kaupunginosa, jossa on monia kauniita 1800-luvun taloja ja palatseja. Cimiezissa on useita museoita, kuten Musée Matisse ja Musée Marc Chagall, sekä mielenkiintoisia arkeologisia jäänteitä roomalaisten ajalta.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer