Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Madridin nähtävyydet

Madrid

Museo del Prado, Paseo del Prado, http://museoprado.mcu.es. Museo del Prado on yksi maailman hienoimmista museoista, ja siellä on suurin kokoelma espanjalaista taidetta, muun muassa Goyan, Grecon ja Velázquezin tauluja. Museo sijaitsee lähellä Thyssen-Bornemiszaa. Avoinna ti-su 9 - 20.

Centro de Arte Reina Sofía, Calle Santa Isabel 52, www.museoreinasofia.es. Myös täällä on maailmankuulu taidekokoelma, muun muassa yksi Picasson tunnetuimmista tauluista, joka esittää Guernican kaupungin saksalaispommitusta. Museossa on myös Dalín, Mirón ja Gonzalésin tauluja. Avoinna ma-la 10 - 21, su 10 - 14.30. Sisään pääsee ilmaiseksi lauantai-iltapäivisin ja sunnuntaisin.

Thyssen Bornemisza -museo, Paseo del Prado 8, www.museothyssen.org. Taidetta 1300-luvulta ja sen jälkeiseltä ajalta, muun muassa Goyan, van Goghin ja Picasson teoksia. Alun perin kyseessä oli yksityinen kokoelma, josta museon nimi tulee. Avoinna ti-su 10 - 19.

Plaza Mayor, Suuri neliskulmainen tori, jota ympäröivät kauniit talot maalauksineen, koristeineen ja viettävine kattoineen. Torilla on Madridille suuri historiallinen merkitys. Suuri osa Madridin virallisesta elämästä, kuten teloitukset, härkätaistelut ja paraatit, tapahtuivat täällä.

Parque del Retiro, Kaunis puisto, jossa kasvillisuus ja vanha arkkitehtuuri yhdistyvät upeasti. Täällä on myös tekojärvi, jolla voi soudella. Viikonloppuisin puistossa esiintyy katutaiteilijoita.

Palacio Real, Calle de Bailén, www.patrimonionacional.es. Koristeita, marmoria, kultaa ja samettia. Mitään kuninkaallista materiaali ei puutu täältä. Tämä palatsi rakennettiin peittoamaan upeudessa Euroopan kaikki muut palatsit. Palacio Realissa on noin 3 000 huonetta, joista 50 on avoinna turisteille.

Suuri turistineuvonta, Oficina de turismo, Plaza Mayor 3, Los Austrias, metroasema Sol, puhelin 91-588 16 36.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer