Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Madrid

Madrid

Madrid – kuumia päiviä ja pitkiä iltoja

Espanjan pääkaupunki Madrid on täynnä elämäniloa, intohimoa ja lämpöä. Espanjalaiset valvovat tunnetusti myöhään, mutta Madridissa yökukkuminen on erityisen suosittua. Täällä sosiaalinen elämä on pääasiassa baareissa ja kahviloissa. Yhden illan aikana pysähdytäänkin yleensä moniin eri baareihin, jolloin seurueen koko kasvaa koko ajan. Juhliminen päättyy vasta aamun tunteina, mieluiten yhteisen aamiaisen merkeissä.

Madridissa on jokaiselle jotakin. Taiteiden ystäviä kiinnostaa takuulla Centro de arte Reina Sofía tai Prado-museon maailmankuulujen taidekokoelmien katseleminen. Herkkusuut nauttivat ihanasta espanjalaisesta keittiöstä, esimerkiksi sahramilta tuoksuvasta paellasta, jääkylmästä sangriasta tai klassisista tapaksista. Tanssista innostuneet voivat osallistua flamencoesityksiin, ja ostoshulluja varten on valtava valikoima laukkuja ja kenkiä, jotka ovat Espanjan tavaramerkki ostosmaailmassa. Jos päätät mennä Calle Preciados -kadulle, pääset Madridin suurimmalle ostoskadulle. Jos haluat olla hetken rauhassa, voit vuokrata pienen veneen ja soudella Parque del Retiros -puiston tekojärvellä.

Kaupunkikierroksen luonnollinen alkupiste on Puerta del Sol, joka on samalla kertaa metroasema, tori ja tienristeys. Lähistöllä sijaitsevat keskiaikainen tori Santa Ana, Plaza Mayor ja Palacio Real -linna. Toisella puolella on Paseo del Prado.

Madridissa on jonkin verran ongelmia taskuvarkauksien suhteen. Varo taskuvarkaita erityisesti El Rastro -torilla, turistikohteissa, metrossa ja puistoissa.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer