Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Kööpenhaminan nähtävyydet

Kööpenhamina

Kööpenhaminassa on tarjolla matkailijoille vaikka mitä. Täällä on historiallisia rakennuksia, upeaa arkkitehtuuria, kuuluisaa taidetta, kauniita puistoja ja paljon erilaisia ihmisiä. Lisäksi Kööpenhamina on muotoilun metropoli.

ddc eli dansk design center
pyrkii lisäämään yleisön tietoisuutta muotoilusta sekä markkinoimaan tanskalaista muotoilua ja sen tekijöitä. Täällä ovat esillä 1900-luvun suuret muotoilijat, kuten Georg Jensens, Arne Jacobsen ja Poul Henningsen.

Rosenborg slot on kaunis renessanssilinna, jonka rakennutti kuningas Christian IV 1600-luvun alussa. Linnan yhteydessä on upea Kongens Have -puisto, joka on yksi Kööpenhaminan suosituimmista tapaamispaikoista aurinkoisina päivinä. 24 linnan huonetta on avoinna yleisölle. Linnassa on myös mittaamattoman arvokkaita aarteita. Kruununjalokiviä säilytetään kellarissa. Øster Voldgade 4A, www.rosenborg-slot.dk Avoinna päivittäin 10–17. Pääsymaksu aikuisilta on 65 Tanskan kruunua. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Amalienborg slot Tanskan kuningasperhe on asunut täällä vuodesta 1794 lähtien. Amalienborg on jännittävä historiallinen rakennus ja koko Tanskan hienoin näyte rokokootyylin arkkitehtuurista. Linnassa on neljä eri palatsia, jotka näyttävät ulospäin samanlaisilta, mutta ovat sisältä hyvin erilaisia. Amalienborgin museo sijaitsee Christian VIII -palatsissa. Museo on jatkoa Rosenborg Slotin kuninkaallisille kokoelmille, ja vierailijat pääsevät tutustumaan useisiin Glücksborgin kuninkaalliselle perheelle kuuluneisiin huoneisiin. Perinteiden mukaisesti linnan edessä suoritetaan vahdinvaihto joka päivä kello 12. Jos kuningatar Margareeta on kotona, katolla liehuu lippu. www.ses.dk Avoinna päivittäin kello 10–16. Pääsymaksu 40 Tanskan kruunua.

Zoologisk e have perustettiin vuonna 1859, ja se on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Siellä on apinoita, elefantteja, jääkarhuja, krokotiileja ja monia muita eläinlajeja. Roskildevej 32, www.zoo.dk Avoinna kesäaikaan päivittäin kello 9–22. Pääsymaksu aikuisilta 100 Tanskan kruunua ja lapsilta 60 Tanskan kruunua.

Tivoli on melko pieni, mutta erittäin koristeellinen huvipuisto. Karusellit eivät ole aivan samanlaisia kuin esimerkiksi Gröna Lundissa tai Linnanmäellä, mutta täällä on kokemisen arvoinen tunnelma. Ota huomioon, että ruoka on alueella kallista. Vesterbrogade 3

Louisiana on yksi maailman parhaista modernin taiteen museoista. Näyttelyt ovat aina hyviä, mutta myös itse museo on käynnin arvoinen. Museon arkkitehtuuri, meren läheisyys ja pyökkimetsät ovat elämys. Louisiana sijaitsee noin 40 kilometriä Kööpenhaminasta pohjoiseen, mutta sinne pääsee helposti junalla. Gammel Strandvej 13, Humlebæk, www.louisiana.dk

Nyhavn on tavallisin maisema Kööpenhaminaa esittävissä postikorteissa. Kaupungista ei kannata lähteä käymättä pienessä satamassa, jossa on kalastuslaivoja, krouveja, värikkäitä julkisivuja sekä mukava sekoitus tanskalaisia ja turisteja.

Karen Blixen -museo. Talo, jossa myyttinen ja lahjakas kertoja Karen Blixen asui nuorena ja viimeisinä vuosinaan. Rungsted Strandvej 111, Rungsted, www.karen-blixen.dk

Kuninkaallinen kirjasto / Musta timantti
. Arkkitehtuurin mestarinäyte, joka on saanut lempinimen Musta timantti (Den sorte diamant). Täällä on Pohjois-Euroopan suurin kirjakokoelma sekä valokuvamuseo. Søren Kierkegaards Plads 1.

Carlsberg-panimot ovat oluen ystävien paratiisi. Ilmaista huvia. Tutustumista olutkulttuuriin, myös maistiaisia. Valby Langgade 1.

Matkailuneuvonta sijaitsee Raatihuoneen torin lähellä. Puh. 337 306 20.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer