Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina – Pohjolan modernein metropoli

Aikoinaan Kööpenhamina oli melko hiljainen keskikokoinen kaupunki. Tänä päivänä se tunnetaan muotoilustaan, arkkitehtuuristaan, huvielämästään ja maailmanluokan ostospaikoista. Se on moderni metropoli kaukana Pohjoisessa. Uutta Kööpenhaminaa näkee pääasiassa Christianshavnin, Vesterbron ja Nörrebron kaupunginosissa, mutta vanha tyypillinen tanskalaisuus on tietysti myös jäljellä.

Yksikään kaupunki ei liity olueen yhtä vahvasti kuin Kööpenhamina. Nyhavnin kapakat sijaitsevat laivojen ja värikkäiden julkisivujen keskellä. Oluen ystävät kerääntyvät tänne, ja kesällä terassipaikoista onkin pulaa. On erityisen mukavaa nauttia olutta jossakin monista heti kaupungin ulkopuolella sijaitsevista tanskalaispanimoista. Kaupungissa vieraillessa on myös maistettava klassisia tanskalaisherkkuja smörrebrødiä ja rödpölseä. Kööpenhamina ei kuitenkaan ole pelkkää olutta ja makkaraa. Täällä on myös upeaa arkkitehtuuria, johon kannattaa tutustua kävellen hitaasti kaupungin läpi. Kööpenhaminalaiset saavat kiittää kaupungin useista kauniista linnoista, puistoista, julkisivuista ja bulevardeista kuninkaita Christian IV ja Fredrik V.

Vilkkaan kaupungin keskellä sijaitsee Tivoli, joka on sekä itse tanskalaisten että matkailijoiden arvostama huvipuisto. Tivolin lähellä on pääasema, jonka kautta useimmat matkailijat saapuvat Kööpenhaminaan.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer