Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Kööpenhaminan osat

Kööpenhamina

Tivoli ja Rådhuspladsen ovat suuria turistikohteita Kööpenhaminassa. Jos nouset junasta keskusasemalla, näet Tivoli-huvipuiston melkein heti. Tivolissa käynti on aito tanskalainen kokemus. Täällä voi nauttia kylmän oluen ja jotakin hyvää syötävää ravintolassa, kun lapset ajavat karusellissa. Tivolista kaakkoon sijaitsee Ny Carlsberg Glyptotek. Koko alue on turistimagneetti, jonka keskipiste on Rådhuspladsen. Monet hotellit sijaitsevat keskusaseman ja Rådhuspladsenin ympäristössä. Tämä on erittäin kätevää Kööpenhaminassa vieraileville matkailijoille. Rådhuspladsenilta alkaa myös Strøget, joka on Kööpenhaminan suurin ostoskatu. Strøgetin toisessa päässä sijaitsee Kongens Nytorv, jonka arkkitehtuuri on erittäin kaunista.

Strøget, joka on Kööpenhaminan suurin ostoskatu, on säilyttänyt keskiaikaisen viehätyksensä. Lontoon Oxford Streetistä ja Pariisin Champs-Elyséestä poiketen Strøgetillä ei ole autoliikennettä, mikä tekee siitä huomattavasti rauhallisemman ja miellyttävämmän ostospaikan. Strøgetillä on matkamuistokauppoja ja tavarataloja, kahviloita ja ravintoloita. Strøgetin kanssa risteää myös monia mielenkiintoisia poikkikatuja, kuten Kronprinsensgade, jolla on paljon muotiliikkeitä. Alueella on myös Rundetårn-torni ja trendikäs Nansensgade.

Nyhavn on tanskalainen instituutio. Vilkas ja värikäs paikka sijaitsee Kongens Nytorvin koillisnurkassa. Nyhavn on hollantilaisen kanavatyylin mukainen aukio.  Sotilaat kaivoivat kanavan vuosina 1671 - 1673, ja kauppalaivat pääsivät sitä pitkin Kongens Nytorville. Nykyään kanavaa reunustavat baarit ja kahvilat, joihin ihmiset kokoontuvat lämpiminä kesäiltoina. Talvella täällä on luistinrata kaikkien luistelusta pitävien riemuksi. Torilla sijaitsee Det Kongelige Teater.

Rosenborg, Slotsholmen ja Christianhavn
ovat Kööpenhaminan sydän ja historiallinen keskusta. Kööpenhamina perustettiin tänne noin tuhat vuotta sitten. Slotsholmen on saari, mikä unohtuu helposti, koska täällä on kokonaista yhdeksän siltaa sekä kapea kanava. Slottsholmenin nähtävyyksiä ovat Christianborg Slot, Folketinget, Det Kongelige Bibliotek ja Thorvaldsens Museum. Slotsholmenin yläpuolella kohoaa renessanssiajan linna Rosenborg Slot, jota ympäröivät sellaiset nähtävyydet kuin Statens Museum For Kunst ja Botanisk Have. Toisella rannalla sijaitseva Christianshavn on rauhallista aluetta. Täällä näkee maalauksellisia rakennuksia pastellinsävyisine julkisivuineen. Alueen vetonaulana on myös sen menneisyys vapaakaupunki Christianiana, jota ei enää ole.

Fredriksstaden. Kulkiessa Nyhavnista pohjoiseen tuntee yhtäkkiä olevansa Pariisissa. Arkkitehtuuri muuttuu nimittäin dramaattisesti, ja maisemat ovat kuin Pariisin leveiltä bulevardeilta. Fredrikstaden on Fredrik V:n aikaansaannos, joka rakennettiin 1700-luvulla. Tarkoituksena oli pystyttää ylellisiä palatseja ja asuntoja aatelisille ja uusrikkaille. Täällä on upeaa arkkitehtuuria, kuten mahtava marmorikirkko Fredriksskirke ja kuningattaren asuinpaikka Amalienborg Slot. Alue on edelleen Kööpenhaminan hienoin. Fredriksstadenissa on myös tunnettu pientä merenneitoa esittävä patsas. Se sijaitsee Kastelletin ulkopuolella. Patsas on kuitenkin todella pieni ja vaikea havaita.

Vesterbro ja Fredriksberg
ovat kaksi täysin erilaista kaupunginosaa. Vesterbrossa on ollut jo pitkään paljon edullisia baareja, kun taas Fredriksberg on ylellinen asuinalue. Vesterbro on kuitenkin siistiytynyt viime aikoina, ja nykyään siellä on paljon pikkukauppoja ja trendikkäitä baareja.  

Nørrebro on Vesterbron tavoin trendikäs ja suosittu alue, joka ei kuitenkaan tunnu hienostelevalta. Ilmapiiri on sen sijaan rento ja kotoisa. Nørrebrohon pääsee ohittamalla Sankt Jørgens Sø-, Peblinge Sø- ja Sortedams Sø -tekojärvet.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer