Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Barcelonan kaupunginosat

Barcelona

Barri gòtic, Barcelonan vanha kaupunki, on sanomattoman kaunis. Siellä on kiemuraisia kujia ja suihkulähteitä, toreja, kirkkoja ja palatseja. Kaiken keskellä on Barcelonan suuri katedraali, joka kohoaa mahtavana kattojen ylle. Kaupunginosassa on myös paljon museoita, baareja ja viehättäviä kahviloita.

La rambla, on Barcelonan kuuluisin katu, joka ulottuu Plaça de Catalunyalta vanhan kaupungin läpi merelle päin. Katu oli alun perin joen uomaa, mutta nykyään se on Barcelonan suosituin turisti- ja kävelykatu. Joidenkin mielestä katu on maaginen ja toisten mielestä turistirysä.

Raval, on Avda Paral-lelin ja La Ramblan välissä sijaitseva alue. Raval tarkoittaa arabian kielellä ”muurien ulkopuolella”. Kaikki se, mitä ei haluttu Barri Gòticiin, jäi tänne, esimerkiksi teurastamot, tiilitehtaat ja sairaalat. Nykyään ylempi Raval on trendikästä ja siistiä aluetta. Siellä on paljon baareja ja jännittäviä ravintoloita.

Eixample, Täällä seisoo Gaudin kuuluisa keskeneräinen La Sagrada Famila -katedraali. Se edustaa muutosta, joka kaupunginosassa on tapahtunut ja jonka jälkeen se on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Eixampleen pääsee Plaça Catalunyan ja Passeig de Gràcian kautta. Arvostettua ostosbulevardia reunustavat Gaudin lyhtypylväät, ja sitä on usein sanottu maailman kauneimmaksi. Exiamplen kadut on rakennettu tarkan ruudukon mukaisesti, joten turistien on helppo liikkua. 

Barceloneta oli 1800-luvulla alue, joka suuntautui poispäin kaupungista ja keskittyi mereen. Siellä asui kalastajia ja telakkatyöläisiä. Työväenluokkainen tunnelma on vielä nykyäänkin jäljellä. Rantakatua reunustavat palmut, ja siellä on ihastuttava hiekkaranta.

Villa olímpica, rakennettiin vuoden 1922 kesäolympialaisia varten. Alun perin kaupunginosan nimenä oli Nova Icària, mutta nimi vaihdettiin juuri ennen olympialaisten alkua. Port Olímpicia reunustavat koreat, merelliset baarit ja ravintolat.

Gràcia, muistuttaa alueena Helsingin Punavuorta tai Kalliota. Vaatimattomat rakennukset yhdistyvät täällä pieniin, kuvauksellisiin toreihin. Alueella asuu paljon opiskelijoita, taiteilijoita ja muusikkoja. Gràcian boheemi tunnelma korostuu erityisesti elokuussa festa majorin aikaan. Silloin Barcelonan juhlakansa suuntaa tänne. Suurin turistikohde on Gaudin Park Güell.

Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Barcelona 135,43 €     5 marrask. 9 marrask.
Helsinki Barcelona 207,35 €     19 lokak. 24 lokak.
Helsinki Barcelona 252,17 €     2 lokak. 12 lokak.
Helsinki Barcelona 259,25 €     24 jouluk. 29 jouluk.
Helsinki Barcelona 291,80 €     5 lokak. 8 lokak.
Helsinki Barcelona 469,25 €     2 lokak. 12 lokak.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer