Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Liikkuminen Amsterdamissa

Amsterdam

Amsterdamin joukkoliikenteestä käytetään lyhennettä GVB. Pääkonttori sijaitsee keskusasemaa vastapäätä. Jos haluat mennä keskustaan, bussi tai raitiovaunu on kätevin kulkuväline. Metro on käytännöllisin silloin, kun haluaa matkata esikaupunkeihin. Kaikenlaisten liikennevälineiden lähtö- ja saapumistiedot löytyvät helposti seuraavilta opettavaisilta kotisivuilta: www.9292ov.nl.

Matkaliput (strippenkaarten) tai lippuvihkosen voi ostaa GVB:n pääkonttorista, elintarvikekaupoista, rautatieasemalta tai postista. Hintataso on seuraavanlainen: 1,60 euroa kahdelta yksiköltä, 6,70 euroa 15 yksiköltä ja 19,80 euroa 45 yksiköltä. 4–18-vuotiaiden osalta hinta on alempi. Alle 4-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

Lippu leimataan bussissa tai raitiovaunussa. Amsterdam on jaettu viiteen eri vyöhykkeeseen joukkoliikenteen osalta. Suurin osa keskustasta sisältyy Centrum Zoneen. Kullakin vyöhykkeellä on käytössä kaksi lipputyyppiä. Jos haluaa liikkua kahdella vyöhykkeellä, on käytettävä kolme yksikköä. Jos haluaa liikkua kolmella vyöhykkeellä, on leimattava neljä yksikköä ja niin edelleen. Dagkaarten on päiväkortti, jota käyttäessään voi matkustaa joukkoliikenteessä rajattomasti yhden päivän ajan. Aikuisilta tällainen kortti maksaa noin 6,30 euroa.

Amsterdamin metrossa on kolme linjaa, jotka kaikki lähtevät keskusasemalta kohti eteläisiä ja itäisiä esikaupunkeja.

Napsauta tätä, jos haluat katsella karttaa Amsterdamin metroverkostosta >>

Amsterdamin läpi voi kulkea myös veneellä kauniiden kanavien kautta. Venematka 1–8 henkilöltä maksaa 85 euroa ensimmäisten 30 minuutin ajalta ja sen jälkeen 40 euroa 15 minuutilta.

Canal-pyörät. Lähde tutustumaan kanaviin omin päin polkemalla. 1–2 henkilöltä maksu on 8 euroa henkeä kohti, 2–4 henkilöltä 7 euroa henkeä kohti. Panttia vastaan. www.canal.nl

Amsterdamissa on paljon pyöräilijöitä. Viehättäviä pyöräreittejä on paljon. Lisäksi Amsterdamin, kuten muunkin Hollannin, maaperä on hyvin tasaista ja sopii loistavasti pyöräilyyn. Lähes kaikilla teillä on pyöräkaistat. Polkupyörän vuokraus maksaa noin 7 - 10 euroa päivältä.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer