Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Amsterdamin kaupunginosat

Amsterdam

Amsterdamin kaupunginosat ja alueet


Vanha kaupunki, oud centrum on Amsterdamin vanha ydinkeskusta, joka sijaitsee kanavavyöhykkeen ja Amstel- ja Singel-jokien sisäpuolella. Täällä historiallisessa Amsterdamissa on kauniita 1600-luvun taloja, linnoja, torneja, kahviloita ja viihtyisiä kävelykatuja. Kaikki nähtävyydet ovat mukavalla kävelyetäisyydellä. Vanha kaupunki jakautuu kahteen osaan. Läntinen osa on Nieuwe Zijde eli uusi puoli. Itäinen osa on Oude Zijde eli vanha puoli. Vanhalla puolella on paljon kaupungin alkuperäisiä rakennuksia, mutta myös Red Light Districtin bordellit ja seksikauppa. Prostituutio on ollut laillista Amsterdamissa vuodesta 1911 ja bordellit vuodesta 2000.

Dam-torille pääsee Damrak-katua pitkin. Se on kaupungin sydän. Ihmiset kokoontuvat tänne syömään jäätelöä, seurustelemaan ja katselemaan ohikulkijoita. Torilla on myös 22 metriä korkea kansallismonumentti, joka on pystytetty toisessa maailmansodassa kaatuneiden hollantilaissotilaiden muistoksi.

Zeedijk Legendaarinen katu, jolla on hämärä maine. Suuntaa keskusasemalle ja kulje kaakkoon päin. Prins Henrikkade -kadun ylitettyäsi olet perillä. Katu oli 1600-luvulla merimiesten huvittelupaikka, ja heroiinikauppaa käytiin siellä 1970-luvulla. Nyt kadulla on terveellisempi tunnelma. Siellä on Chinese Fo Kuang, kokonainen buddhalaistemppeli munkkeineen, nunnineen ja kasvisravintoloineen.

Nieuwe zijde Vanhan kaupungin uusi puoli on täysin erilainen kuin vanha puoli. Siellä on ajattomia kauppoja, hauskoja pikkuliikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Elämä on vauhdikasta. Torget Spui liittää Amsterdamin suurimman ostoskadun Kalverstraatin muihin pääkatuihin, joita ovat Nieuwezijds, Voorburgwal ja Spuistraat. Perjantaisin järjestetään kirjatori, jolla kannattaa käydä.

Gratchen, kaupungin kaikki kanavat, jotka ovat Amsterdamin tunnusmerkki. Kaupunki on rakennettu meren ja maan väliin. Veden virtaus jakautuu 165 kanavaan. Vanhin niistä on alkuperäinen keskiaikainen vallihauta Singel. Kauneimpia ovat Herengracht, Keizersgracht ja etenkin Prinsengracht.

Prinsengracht Amsterdamia kauneimmillaan. Kapeita julkisivuja, tummaa vettä ja käteviä asuntolaivoja. Täällä on asuntolaivanäyttely Woonbootmuseum, kauniita kävelykatuja ja viihtyisiä kahviloita. Täällä sijaitsevat myös Anne Frankin talo ja Homomonumentti, jotka muistuttavat vääryydellä aiheutetusta kuolemasta ja ihmisten suvaitsemattomuudesta. Aluetta suojaavat Westerkerkin korkeat tornit. Kiipeämällä torneihin näkee todella, miten uskomattoman kaunis kaupunki Amsterdam on.

Museumplein sijaitsee Leidsepleinistä kaakkoon. Se on Euroopan kekseliäin museoalue. Siellä on lukematon määrä maailmanluokan museoita. Esimerkkejä niistä ovat Rijksmuseum, Stedelijk Museum of Modern Art ja Van Gogh Museum. Ihailtavana on upeaa taidetta. Kannattaa myös tehdä kävelyretki jättiläismäiseen Vondelpark-puistoon, joka sijaitsee lähistöllä. Paljon vihreää ruohoa, hauskoja kahviloita ja iloisia piknik-seurueita.

Jodenbuurt Vanha juutalaisalue. Siellä on juutalainen museo, mutta myös talo, jossa Rembrandt asui ja köyhtyi ja josta hänet lopulta häädettiin.

Satama Amsterdamin satama on edelleen maailman 15 suurimman sataman joukossa. Oostelijkin varrella Handelskade-kadulla on trendikkäitä kalaravintoloita, ja toisinaan voi nähdä ankkuroituneita risteilyaluksia. Mene sitten kävellen tai laivalla Java Eilandiin ja Borneoon, jotka ovat uutta Amsterdamia. Koko alue on täynnä jännittävää, erilaista ja leikkimielistä arkkitehtuuria. 

Kartta

Header
Subject
Body
Footer