Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Lontoon kaupunginosat

Lontoo

Thames ja sillat Thames-joki virtaa Lontoon läpi, ja sen yli kulkee joukko kuuluisia siltoja. Lambeth Bridgen ja Tower Bridgen välissä on postikorttien Lontoo. Siellä on siltoja, museoita ja taidegallerioita. Westminster Bridge kulkee kohti Big Beniä ja Houses of Parliamentia. Ylävirtaan sijaitsevat Waterloo Bridge ja South Bank Centre sekä Royal Festival Hall. Blackfriars Bridgen ja London Bridgen välissä Bankside kohtaa Shakespeare-teatterin nimeltään the Globe. Tower Bridge ja Tower ovat Lontoon ylivoimaisesti tunnetuin maamerkki.

Trafalgar Square on Lontoon keskipiste, josta kaikki etäisyydet mitataan. Klassinen paikka uudenvuoden viettoa varten. Täällä on kuuluisa Lord Nelsonin patsas sekä massoittain kyyhkysiä.

Westminster sijaitsee Trafalgar Squaren ja Thamesin välissä. Siellä on asunut kuninkaallisia ja kirkon mahtimiehiä tuhannen vuoden ajan. Buckingham Palace, vahdinvaihdot, Houses of Parliament, Big Ben ja Westminster Abbey. Näissä paikoissa on Lontoossa eniten turisteja.

Mayfair on liikekeskus, jossa on hienoja räätälinliikkeitä, ylpeää asennetta ja pikkutavaraa vaativaan makuun. Tärkeimmät ostoskadut ovat Oxford Street, Regent Street ja Piccadilly.

Oxford Street
Klassinen ostoskatu, jolla näkee punaisia kaksikerroksisia busseja ja kiliseviä kassakoneita. Holbornista katu kulkee länteen Marble Archille, joka oli vuoteen 1783 asti Tyburn Treen ja virallisten teloitusten paikka.

Leicester Square on vilkas ja hieman sotkuinen risteys, jota ei tunnu pystyvän välttämään. Sijaitsee Buckinghamin ja Oxford Streetin välissä.

Piccadilly Circus Risteys ja turistikohde. Täällä on neonvaloja, meluisaa liikennettä ja turisteja.

Soho oli aikoinaan Iso-Britannian pahin slummialue sekä synnin ja rock-musiikin pesä. Nykyään alueen ilme on huomattavasti siistimpi. Klassisella pop-alueella ovat Wardour Street ja Marquee-klubi. Täällä on myös paljon kahviloita, ravintoloita ja klubeja.

Chelsea on Kings Roadia ympäröivä alue. Punk syntyi ja kuoli täällä. Sex Pistols on enää muisto vain, ja muotiliikkeet ovat vaihtuneet Starbucks-kahviloihin. Kaikki edustaa nykyään ylempää keskiluokkaa.

Greenwich Viihtyisä ja lämminhenkinen. Kuljeskele kauppojen ja markkinapöytien joukossa, ihaile arkkitehtuuria ja kiipeä ylös Royal Observatoryyn vierailemaan museossa ja tutustumaan Greenwichin merkkiin eli aikaan.

Hyde Park
Valtavat nurmikentät, tekojärviä ja aito palatsi (Kensington). Jalkapalloa, frisbeen heittelyä ja piknikkejä. Puistossa on myös Speakers Corner. Paikka sopii loistavasti pieneen hengähdystaukoon poissa suurkaupungin sykkeestä.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer