Lufthansa - parhaat hinnat

Helsingin nähtävyydet

Helsinki

Senaatintori. Sekä torin että siellä sijaitsevan kuuluisan Suurkirkon on piirtänyt arkkitehti Carl Ludvig Engel. Torin esikuva on Pietarista, joten Senaatintori on esittänyt venäläiskaupunkia lukuisissa Hollywood-elokuvissa. Torin keskellä seisoo tsaari Aleksanteri II, joka symboloi Venäjän vaikutusta Suomeen 1800-luvulla. Suurkirkon katolla ovat 12 apostolin patsaat, joiden kasvot ovat kohti toria ja Helsingin yliopiston keltavalkoista päärakennusta. Yliopistoa vastapäätä sijaitsee valtioneuvosto, jossa pääministeri työskentelee.

Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3. Puoliksi maan alla sijaitseva kirkko, joka on louhittu kallioon. Yksi Helsingin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kirkko on rakennettu vuonna 1969, ja sen tunnelma on luolamainen. Nykyään kirkossa pidetään usein gospelkonsertteja ja klassisia konsertteja. Katossa on yksi hyvän akustiikan syistä - 22 kilometriä kattoon punottua kuparilankaa.

Kaivopuisto. Helsinkiläisten vihreä keidas kesäaikaan. Ota mukaan piknik-huopa ja nauti vihreydestä tai kuuntele ulkoilmakonserttia, joita puistossa järjestetään. Jos istuskelet rannalla, voit katsella, kun ihmiset käyvät pesemässä mattojaan käsin meressä.

Uspenskin katedraali Katajanokalla. Pohjoismaiden suurin ortodoksinen kirkko. Uspenskin katedraali on rakennettu vuonna 1868. Sen sipulin muotoiset kupolit ovat yhtä kauniita sisältä kuin ulkoakin. Nouse portaita ylös pääovelle. Suurta holvia kannattelee neljä jättimäistä graniittipylvästä. Nenään leijuu suitsukkeiden tuoksua, kynttilät palavat ja useita metrejä korkea alttaritaulu on koristeltu kauniisti.

Kauppatori. Satamassa sijaitsee Kauppatori, jolla voi ostaa kalaa ja matkamuistoja tai vain nauttia vilkkaasta toritunnelmasta, erityisesti kesäaikaan. Esplanadin puistoon päin katsoessaan näkee Ville Vallgrenin merenneitopatsaan Havis Amandan, joka on yksi Helsingin tunnetuimmista symboleista.

Suomenlinna. Yksi Suomen merkittävimmistä rakennelmista. Suomenlinnaan on Kauppatorilta 15 minuutin laivamatka. Suomenlinna ja sen ympäristö ovat olleet vuodesta 1991 alkaen Unescon maailmanperintöluettelossa. Historiallisesti merkittävässä linnoituksessa on nykyään myös gallerioita, museoita ja kahviloita. Kesäaikaan saari on helsinkiläisten suosima retkipaikka.

Kiasma, Mannerheiminaukio 2. Helsingin kuuluisin museo. Täällä on suuri kokoelma nykytaidetta sekä kotimaisilta että ulkomaisilta taiteilijoilta.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer