Viimeisin lentohaku

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Helsinki

Helsinki

Helsinki – moderni kulttuurikaupunki


Helsingissä on vaikutteita sekä Venäjältä, Ruotsista että manner-Euroopasta. Kaupunki on pieni, mutta sekä eksoottinen että kaunis.

Helsinki oli aikoinaan köyhä kaupunki, mutta tilanne muuttui vuoden 1952 kesäolympialaisten myötä. Helsinki oli tuolloin pienin kaupunki, jossa oli koskaan järjestetty kesäolympialaisia. Ravintoloita ja terasseja nousi kuin sieniä sateella, ja kaupunki puhkesi harvinaislaatuiseen kukoistukseen. Olympialaiset olivat monella tapaa suuri asia helsinkiläisille.

Helsinki on suhteellisen pieni kaupunki, jonka läpi voi kävellä muutamassa tunnissa. Useimmat nähtävyydet, pubit ja ravintolatkin ehtii nähdä samassa ajassa. Monet Helsingin nähtävyydet ovat peräisin ajalta, jolloin kaupunki kuului Venäjään, kun taas toiset ovat huomattavasti modernimpia. Ehdottoman tärkeä vierailukohde on vuonna 1969 rakennettu puoliksi maanalainen Temppeliaukion kirkko. Muita kaupunkia symboloivia nähtävyyksiä ovat Suurkirkko ja Havis Amandan patsas.

Kaupunki tunnetaan nykyään modernina kulttuurikaupunkina, jossa kulttuurin ystävät viihtyvät erinomaisesti. Täällä on tarjolla paljon taidenäyttelyitä, konsertteja, museoita ja teatteriesityksiä. Helsingissä on kokonaista 70 museota.

Paras aika vierailla kaupungissa on kevät- ja kesäkuukausina. Silloin puistot kukkivat, ja sekä terassit että ihmiset piristyvät. Lähde eväsretkelle Kaivopuistoon tai nauti kahvikupllinen perinteikkäässä Kappelin kahvilassa. Helsingissä on myös 22 uimarantaa, joten siellä voi myös uida sään salliessa.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer