Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Praha

Praha

Praha – yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista

Praha sijaitsee Euroopan keskellä. Kaupunki, kuten muukin Tsekki, kuvastaa Euroopan sisintä olemusta. Praha on eittämättä yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista sekä yksi parhaiten säilyneistä pääkaupungeista. Kukkuloilla, jotka ympäröivät Moldau-jokea, on rakennuksia eri aikakausilta. Gotiikan, rokokoon, renessanssin ja jugendin tyylilajit kilpailevat täällä huomiosta. 

Praha on pieni kaupunki, jossa voi hyvin liikkua jalkaisin. Lähes kaikkialle pääsee kävellen, eivätkä etäisyydet tunnu liian pitkiltä.  Praha jakautuu vanhaan ja uuteen kaupunkiin. Moldau-joen itärannalla sijaitsevat Stare Mesto, vanha kaupunki Nove Mesto, uusi kaupunki ja Zizkov. Vanha kaupunki on kuin suoraan sadusta. Talojen karamellinväriset julkisivut ja kujat ulottuvat Starometske namesti -torille, jossa sijaitsee mahtava astronominen kello.

Nove Meston eli uuden kaupungin leveät kadut, hienot julkisivut ja luksuskaupat ovat merkki siitä, että nyt ollaan kaupungin taloudellisessa keskuksessa. Kun palaa Moldauta takaisin, kohtaa Prahan tunnusmerkin, Kaarlen sillan, jolla kaksi tummaa tornia kohoaa kohti taivasta ja ajattomuuden tunne on käsin kosketeltava.  Sillan toisella puolella sijaitsee linnan alue Hradcany mahtavine katedraalitorneineen. Täällä sijaitsee myös pastellisävyisistä barokkiaikakauden julkisivuista, kirkoista ja pienistä kujista koostuva Mala Strana.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer