Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Geneven nähtävyydet

Geneve

St.Pierre katedraali sijaitsee vanhassa kaupungissa. Se on vaikuttava rakennus. Katedraalin rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1160, mutta sitä on muokattu vuosisatojen kuluessa paljon. Lopulta katedraalista tuli sekoitus monenlaisia aikakausia ja tyylejä. Katedraalin vasemmassa laidassa on mahdollisuus kiivetä portaita ylös ja ihailla näkymää kaupungin ylitse.. Täällä on myös Jean Calvinin tuoliksi kutsuttu kaluste. Katedraalin lähistöllä on kaksi todella hienoa museota, joissa kannattaa käydä. Collections Baur -museo, jossa on itäaasialaista taidetta ja keramiikkaa, sekä taidehistoriallinen museo.

Place des Nations. Suuri tori, jolla on useita kansainvälisten organisaatioiden pääkonttoreita. Useimmat toimistorakennukset ovat valitettavasti suljettuja vierailuilta, mutta Euroopan YK-päämaja on avoinna yleisölle. Se on loistava vierailukohde kaikille politiikasta ja valtiotieteistä kiinnostuneille. Voit osallistua tunnin pituiselle ohjatulle kierrokselle haluamallasi YK:n 15 virallisesta kielestä. Place des Nations sijaitsee noin kilometrin verran pohjoiseen rautatieasemalta.

Les Pâquis on Rue du Mont-Blanc -kadulta itään sijaitseva kaupunginosa. Monikulttuurisella alueella on vaikka mitä espanjalaisista tapas-ravintoloista filippiiniläisiin kahviloihin. Erittäin eläväinen alue, joka rauhoittuu pohjoiseen päin kuljettaessa.

Jet d’Eau -suihkulähde. Mahtava suihkulähde suihkuttaa 500 litraa vettä 140 metrin korkeuteen nopeuden ollessa 200 kilometriä tunnissa. Jet d’Eau on Genèven ylivoimaisesti tunnetuin symboli, jota voi ihailla Rhône-joen eteläpuolella Rive Gauchella

Junamatka Lausanneen. Vilkas ja kaunis Lausanne on vain 35 - 50 minuutin junamatkan päässä Genèvestä. Lausannea on sanottu Sveitsin San Franciscoksi. Täällä on myös monipuolista opiskelijaelämää vaikutusvaltaisen yliopiston muodossa. Kaupungissa on myös pieniä kuvauksellisia kortteleita, kauniita kävelykatuja ja maan paras huvitarjonta Zürichin ulkopuolella. 

Grand Théâtre, Place Neuve. Tarkkaan mietitty ohjelma, jossa on klassista musiikkia ja oopperaa.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer