Viimeisin lentohaku

Parhaat hinnat

Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Geneve

Geneve

Tietoja Genèvestä

Asukkaita: 183 000
Valtiomuoto: tasavalta
Uskonto: protestantteja ja katolisia, pieni määrä juutalaisia
Valuutta: 1 Sveitsin frangi = noin 0,66 euroa
Aikaero: -1
Suuntanumero: 41
Kieli: pääkieli ranska, lisäksi saksa, italia ja retoromaani
Suurlähetystö: Uudenmaankatu 16 A, 00120 Helsinki, puh. 09-622 95 00
Suomen suurlähetystö: Suomen kunniakonsulaatti, rue des Cordiers 14, 1207 Genève, puh. (41-22) 786 42 66. Suomen suurlähetystö, Weltpoststrasse 4, puh. +41 31 350 41 00, 30000 Bern 15
Matkailuneuvonta: 18 Rue du Mont-Blanc, puh. +41-(0)22-909 70 00, www.genevatourism.ch

Genève – kelloseppiä, jalokiviseppiä ja kansainvälinen liikekeskus


Genève sijaitsee Rhône-joen molemmin puolin Sveitsin ranskankielisessä lounaisosassa. Vaikka kaupunki on pieni sekä pinta-alaltaan että asukasmäärältään, se toimii globaalina liikekeskuksena ja monien kansainvälisten suurorganisaatioiden päämajana. Tämän vuoksi noin 70 prosenttia Genèvessä vierailevista on liikematkalla. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että kaupungissa näkisi vain totisia liikemiehiä. Päinvastoin, Genève on eläväinen ja kiintoisa kaupunki, jonka asukkaat pitävät hauskanpidosta.

Jännittävän huoleton kaupunginosa Carouge todistaa tämän selvästi. Taiteilijat ja muotoilusta kiinnostuneet istuskelevat terasseilla puiden reunustamien katujen, välimerellisten talojen ja selkeän 1700-luvun arkkitehtuurin keskellä. Täällä juodaan viiniä ja keskustellaan vilkkaasti pitkälle yöhön. Carougessa on myös lukuisia ainutlaatuisia pikkukauppoja ja taidegallerioita, jotka antavat kaupunginosalle ilmettä. Carouge erottuu muun Genèven vastakohtana.

Toinen vilkas kaupunginosa, jossa Genèvessä ollessa kannattaa käydä, on Les Pâquis. Siellä on lukuisia ravintoloita, ja elämänmeno on kovaäänistä ja meluisaa. Hienoimpia nähtävyyksiä ovat vuorella vanhassa kaupungissa seisova St-Pierre-katedraali sekä museot, jotka sijaitsevat sen välittömässä läheisyydessä. Genèven tärkein symboli on kuitenkin suuri Jet d’Eau -suihkulähde Place des Nations -aukion vieressä. Suihkulähde on kilometrin päässä ydinkeskustasta. Täällä toimivat kansainvälinen Punainen risti, YK:n Euroopan päämaja ja Eurovision.

Genèvelle ovat tyypillisiä myös lukuisat kellosepät sekä vuosittain pidettävät automessut, jotka keräävät jopa 700 000 kävijää joka vuosi. Lisäksi täällä valmistetaan erinomaista viiniä, jota ei juuri koskaan saa kaupungin ulkopuolelta. Genèven asukkaat nimittäin juovat itse suurimman osan viinistä.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer