Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Costa del Sol

Malaga

Costa del Sol – aurinkoa, uimista ja rentoutumista


Suomesta lennetään useita suoria lentoja Malagaan, Costa del Solin (Aurinkorannikon) suurimpaan kaupunkiin. Tämän ansiosta tämä Euroopan kaakkoiskulma on käytännöllinen ja helposti saavutettava matkakohde suomalaisille matkailijoille. 

Costa del Sol eli Espanjan Aurinkorannikko, kuten aluetta myös kutsutaan, on Marbellan, Fuengirolan ja Torremolinosin kaltaisista klassisista matkailupaikkakunnista muodostuva alue. Täällä matkailijat nauttivat rennosta kävelystä rantakadulla, irrottelevat tapas-baareissa, ottavat aurinkoa ja käyvät uimassa. Aurinkorannikkoa suosivat ennen kaikkea pohjoismaalaiset, saksalaiset ja brittiläiset turistit, jotka asuvat suurissa huoneistohotelleissa ja lomaosakealueilla. Täältä löytyy useita hyviä ravintoloita, mukavaa seuraelämää ja suuri määrä hotelleja ja kauppoja.

Costa del Solin ilmasto on leuto myös talvella, minkä vuoksi alue ei ole pelkkä kesälomakohde. Tänne voi matkustaa myös talvella, vaikka meri onkin kylmimmillään tammikuussa. Päivät ovat kuitenkin riittävän lämpimiä miellyttäviin kävelyretkiin auringossa ja ateriointiin ulkoilmassa.

Jos haluat vähäksi aikaa pois turistialueilta voidaksesi kokea hieman aidompaa Andalusiaa kuin Costa del Solilla, kannattaa suunnata vuorille. Helpointa on vuokrata tätä varten auto. Vuorilla ilmasto on viileämpi, kadut mutkaisempia ja ilma puhtaampaa. Välittömästi Marbellan yläpuolella sijaitsee Rondan kaupunki, Ferdinand-härän kotikaupunki, joka on rakennettu syvän rotkon molemmin puolin. Käväise myös Los pueblos blancosin alueella, jolla on pieniä valkorakennuksisia kyliä urheasti tasapainoilemassa pitkin vuorenrinteitä, sekä kauniita näköaloja vihreisiin laaksoihin, joissa vuohet laiduntavat. Paikka ja näköala ovat kuin luodut ihanalle piknikille, jolla nautiskellaan hyvästä ruoasta ja juomasta.

Costa del Solilta pääsee helposti myös Granadaan, joka oli yksi muhamettilaisuuden viimeisistä tukikohdista Espanjassa. Alhambra jyhkeine kuninkaanlinnoineen tarjoaa useita näyttäviä esimerkkejä arabialaisesta arkkitehtuurista ja taiteesta.

Costa del Sol on yleisesti ottaen turvallinen alue. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana arvoesineidensä suhteen rannoilla, hotellihuoneessa ja autossa. Poliisin, ambulanssin ja palokunnan hätänumero on 112.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer