Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Budapest

Budapest

Budapest – kahvilakulttuuria, leivoksia, oopperaa ja terveyskylpyjä


Budapest on vilkas miljoonakaupunki ja kuhiseva metropoli. Monien mielestä se on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista.

Unkarin pääkaupunki on oikeastaan suhteettoman suuri itse valtioon nähden. Taustalla on kaupungin menneisyys Habsburgien valta-aikana, jolloin täällä vallitsi kaksoismonarkia. Tonava-joki jakaa kaupungin kahteen erilaiseen osaan. Toisella rannalla on tasainen Pest. Täällä näkee leveitä katuja ja loisteliaita rakennuksia. Täällä on lukuisia reheviä puistoja, joissa ihmiset istuvat kahvoissa ja pelaavat shakkia puiden varjossa.

Tonavan rannalla seisoo mahtava parlamenttitalo, jonka kupoli kohoaa kohti korkeuksia. Rakennus on henkeäsalpaavan kaunis. Joen yli kulkeva silta on suosittu kävelypaikka, ja siltaa pitkin pääsee kumpuilevaan Budaan. Täällä on linnoja, kauniita mosaiikkikattoja ja kapeita mutkaisia kujia. Kaupunki on ravistanut hitaasti mutta varmasti yltään kaikki kylmän sodan pölyt. Nykyään julkisivut ovat siistejä, uusia rakennuksia syntyy ja ravintola- ja kahvilaelämä on palautunut lähes täysin vanhojen hyvien aikojen tasolle.  

Budapest sopii nautiskelijoille. Täällä on tarjolla Tokaj-viiniä ja kermaleivoksia, oopperaa, konsertteja ja ylellisiä terveyskylpylöitä. Kannattaa vierailla esimerkiksi Gellért-hotellissa, jossa on yksin mantereen kauneimmista lämpökylvyistä. Budapest jaksaa aina yllättää.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer