Lufthansa - parhaat hinnat

SAS ja ympäristö


SAS

SAS-ryhmä on ollut edelläkävijä ympäristöasioissa. Ryhmä oli ensimmäinen, joka tarjosi asiakkailleen internetpohjaisen päästölaskurin. Ryhmä lanseerasi jo vuonna 2007 asiakkailleen mahdollisuuden vapaaehtoiseen hiilidioksidipäästöjen hyvitykseen.

Uusi ympäristötavoite edellyttää lukuisia lyhyen ja pitkän tähtäimen suunnitelmia sekä tekoja. Useat näistä ovat jo käynnistyneet ilmailun alalla ja ne voidaan jakaa neljään seuraavaan ryhmään:

  • tekninen kehitys (vaihtoehtoiset polttoaineet, uuden sukupolven lentokoneet, joissa hyödynnetään tehostunutta aerodynamiikkaa sekä moottoreita)
  • infrastruktuuri (kuten esimerkiksi Single European Sky –järjestelmä ja uudet, ympäristöystävällisemmät lentotavat kuten vihreät lähestymiset ja laskeutumiset)
  • puhtaat operatiiviset toimenpiteet (kuten esimerkiksi jokapäiväisen polttoaineen kulutuksen pienentäminen)
  • taloudelliset ohjausjärjestelmät (kuten esimerkiksi EU:n päästökauppajärjestelmä)

SAS-ryhmä ei tähtää vain kokonaispäästöjen pienentämiseen. Uusi ympäristöstrategia käsittää eri lento- sekä maatoimintoihin liittyviä toimenpiteitä ennen vuotta 2011. Kaikissa SAS-ryhmän yhtiöissä – mukaan lukien Blue1 – käytetään yhtiön autoina vain ja ainoastaan ympäristönormit täyttäviä ajoneuvoja sekä käyttöönotetaan sertifioitu, ISO 14001 –standardinmukainen ympäristöjohtamisjärjestelmä vuoteen 2011 mennessä. SAS-ryhmän lentoyhtiöt halutaan miellettävän Euroopan ympäristötietoisimmiksi.

Header
Subject
Body
Footer