Lufthansa - parhaat hinnat

Voittaja

Travel blog awards - Voittajat!

Parhaiden matkablogien metsästys alkoi jo tammikuussa ja kiinnostus oli uskomattoman suurta. Kansa sai äänestää suosikkiblogejaan Travel Blog Awards -kilpailussa. Jokaisesta kategoriasta valittiin finaaliin viisi blogia, jotka olivat saaneet eniten ääniä ja täyttivät tuomariston kriteerit. Travel Blog Awards -kilpailuun osallistui monta hienoa blogia ja Supersaver esittelee nyt ylpeänä voittajat!

Voittajia ovat... 

Paras Matkablogi

Sanna Wallenius – www.walleni.us


Mitä sinulle merkitsee voittaa Parhaan matkablogin palkinto?

No onhan tämä ihan mahtava juttu! Varsinkin, kun blogini ei ole vielä vuottakaan. Kilpailin
niin kovassa porukassa, että olin ihan fiiliksissä jo finaaliin pääsemisestä. Kun perustin blogin viime kesänä, otin riskin ja rakensin sen oman domainin alle. Tiesin, että valmiissa blogiyhteisössä olisi ollut helpompi saada lukijoita, mutta halusin tehdä sivun omalla tavallani. On tuntunut kivalta saada lukijoilta niin paljon palautetta. Ja tämä palkintohan tietysti kruunaa koko homman.

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan matkoista?

Olen ollut toimittajana 20 vuotta ja päässyt työni ansiosta paikkoihin, joihin en muuten olisi
ikinä tullut matkustaneeksi. Jokaisesta reissusta on jäänyt yli kuvia ja tarinoita, jotka halusin säilöä
talteen ennen kuin unohdan kaiken. Lomilla reissaan paljon myös miehen sekä 9- ja 10-vuotiaiden
lasten kanssa. Viime kesänä toteutimme pitkäaikaisen haaveen ja lähdimme kolmen viikon roadtripille Kaliforniaan, Nevadaan ja Arizonaan. Siitä oli hyvä aloittaa blogikin.

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan? Mikä matkoista bloggaamisessa on hauskinta?

Moni on kysynyt, miten jaksan vielä vapaa-aikanakin touhuta sanojen kanssa, kun kirjoitan työkseni viisi
päivää viikossa. Ei ole kuulkaa mitään vaikeutta! Bloggaaminen on tuonut kirjoittamiseen hauskaa
rentoutta ja vapautta. Pää ihan kihisee ideoita, kun saa päättää kaikesta itse. Bloggaamisessa olen
päässyt toteuttamaan myös visuaalista intohimoani: valokuvaamista ja videoiden editointia.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa matkablogin kirjoittamisen?

Mieti tarkkaan, mitä blogilta haluat. Teetkö sitä vain itseäsi varten vai haluatko antaa matkavinkkejä
muillekin reissaajille? Kartoita myös blogialustojen vaihtoehdot. Kaipaatko ympärillesi blogiyhteisöä
vai bloggaatko mieluummin oman domainin alla itsenäisesti? Molemmissa on hyvät puolensa.
Tärkeintä on tietysti heittää oma persoona rohkeasti peliin. Itse arvostan blogeissa laadukkaita kuvia ja huumoria.

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Kirja on varmasti mukava tapa tehdä blogia tutuksi niille, jotka eivät ole vielä hurahtaneet blogimaailmaan.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Tällä hetkellä todella mielenkiintoiselta. Blogi on jo nyt tuonut eteen mielettömiä uusia tuttavuuksia ja hauskoja yhteistyöprojekteja. Silti olen päättänyt, etten ota tulevaisuudesta mitään paineita. Pyöritän blogia juuri niin kauan, kun hyvältä tuntuu. Hauskinta on ollut tutustua muihin matkabloggaajiin ja huomata, että joku muukin tuhlaa rahat mieluummin reissuihin kuin uuteen autoon tai Vuittonin laukkuihin.

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?

Kai tässä pitää skumppa korkata. Ja kirjoittaa blogipostaus kaikille niille ihanille lukijoille, jotka jaksoivat rampata minua äänestämässä.

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Heti tulee mieleen viiden vuoden takainen reissu WWF:n mukana Indonesian Borneoon. Ajelimme parin viikon reissun aikana pienkoneella, pitkähäntäveneillä ja maastureilla sademetsän uumeniin. Yövyimme pienessä Tumbang Jojangin kylässä, jossa Dayak-heimo järjesti meille tervetuliaisseremonian. Siellä joku heimopäällikön oloinen heppu työnsi käteeni megafonin, jonka jälkeen tuli tietysti kiusallinen hiljaisuus. Puheita en voinut pitää, sillä dayakit eivät ymmärtäneet englantia, enkä minä indonesiaa.
En keksinyt mitään muutakaan, joten kajautin sitten Maamme-laulun korkealta ja kovaa. Kukaan ei tullut pyytämään encorea, joten lopetin yhden biisin jälkeen.


Vieraile blogissa: https://walleni.us/

 


 

Paras USA-blogi

Sanna Sneen  – Kentucky Fried Mom


Mitä sinulle merkitsee voittaa Parhaan USA-blogin palkinto?

Olen kovin iloisesti yllättynyt! Ryhdyin alun perin kirjoittamaan pitkälti itselleni ja lähipiirilleni. Vaikka bloggaaminen nopeasti osoittautuikin itselleni tärkeämmäksi jutuksi kuin luulin, ilahdun silti aina kun saan tietää että joku lukee juttujani! Saati sitten äänestää minun blogiani kilpailussa!

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan USA:sta?

Aloitin Kentucky Fried Mom -blogin kun perheemme muutti Helsingistä Kentuckyn Louisvilleen kesällä 2012, pitääkseni yhteyksiä Suomen ystäviin ja kirjatakseni samalla itselleni muistiinpanoja Amerikanvuosistamme.


USA on uskomaton erilaisuuksien maa, jonka laajuutta on vaikea käsittää. Haluan blogissani tuoda esille "ihan oikean Amerikan" juttuja, ei vain turistinähtävyyksiä tai lomakokemuksia. Yleisien lomapaikkojen, kuten New York City, Miami tai Kalifornia, ajatellaan usein edustavan koko Yhdysvaltoja. Näin ei kuitenkaan ole, vaan ne edustavat yhtä tarkasti Yhdysvaltoja kuin Pariisi koko Eurooppaa tai Turku Suomea. "Amerikka" on edelleen eurooppalaiselle eräänlainen ihmemaa monestakin syystä, joten ihmeteltävää riittää.

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan? Mikä matkoista ja USA:sta bloggaamisessa on hauskinta?

Rakastan kirjoittamista. Se saa ihmisen katsomaan ympäristöään uteliaammin ja avoimemmin, löytääkseen mietittävää ja raportoitavaa. Avoimena on helpompi viihtyä missä tahansa ja siten olla onnellisempi.

Haluan kirjoittamisen avulla myös ylläpitää ja kehittää suomenkieltäni niin itseni kuin kolmikielisten lastenikin vuoksi. Minulle on tärkeää kirjoittaa laadukasta tekstiä ja hyvää suomea.

Hauskaa on tietysti saada kokea täällä USA:ssa kaikenlaisia erilaisia ja uusia juttuja, sekä tutustua niiden avulla myös itseensä paremmin. Kaikkein hauskinta on tietää, että blogiani luetaan ja että saatan oman erityisen positiivisen ulkomaillemuuttokokemuksen kautta innostaa muitakin lähtöön.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa USA- blogin kirjoittamisen?

Ryhdy vain tuumasta toimeen! USA:sta riittää kyllä juttua ja kirjoittaminen kannattaa aina.

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Kirjan julkaiseminen on yksi haaveistani. Se yllyttää kehittymään kirjoittajana, antaa potkua kirjoittaa vielä mielenkiintoisemmin - ja saattaa Kentucky Fried Mom'n tarina jonkinmoiseen epilogiin.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää valoisalta. Perheemme muuttaa Amsterdamiin, Alankomaihin, ensi kesänä 2014. Sitä ennen haluan vielä kokea monta asiaa ja paikkaa Kentuckyssa ja kirjoittaa vielä siitäkin miltä tuntuu jättää tämä maa. Kentucky Fried Mom mitä luultavimmin hiljenee muuton myötä mutta minä en jätä kirjoittamista. Uusi blogi on jo suunnitteilla.

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?

Varmaankin vietän ylimääräisen karkkipäivän lasteni kanssa välittömästi ja nostan maljan mieheni kanssa illalla. Myöhemmin tänä vuonna ostan lentoliput luoksemme jollekin ystävälleni tai sukulaiselleni kiitokseksi kauniista tuesta kirjoittamiselleni.

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Mielelläni jaan minua vieläkin hymyilyttävän muiston Keskilännen avoimen ystävällisestä ilmapiiristä ja ihmisten välittömyydestä, joka on tehnyt suomalaiseen suuren vaikutuksen.
Tankkasin autoani kiireessä paikallisella huoltoasemalla, jossa oli ruuhkaa. Autoni oli täynnä matkustajia: äitini etupenkillä ja 2- ja 5-vuotiaat tyttäreni sekä heidän kuusi vuotta vanhempi serkkupoikansa äänekkäinä takapenkkiläisinä. Kun tankki oli täynnä, hyppäsin autooni ja yritin päästä huoltoaseman pihasta liikenteen sekaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Tein nopean ratkaisun yrittää ulos hiljaisemmalle sivutielle, joten peruutin ja PAM! En ollut huomannut matalaa henkilöautoa takanani. Kauhuissani kapusin ulos autosta katsomaan tuhoa. Takana oleva auto oli romuin toimiva auto, jonka ikinä elämässäni olen nähnyt. Sen etupuskurikin oli jo pudonnut ennen kuin minä siihen tömäytin. Sisällä autossa oli kolme nuorukaista, jotka nauroivat katketakseen. Hyväntuulisesti kuski huikkasi ettei haittaa ollenkaan: Don't worry! You're fine! You bearly touched us! Kun vielä anteeksi pyydellen nousin takaisin autooni he huusivat vielä perääni: We love your accent! 


 

Paras Asia-blogi

Fat in Bangkok –Katja Iivonen

 

Mitä sinulle merkitsisi, jos blogisi valittaisiin parhaaksi Aasia-blogiksi?

On todella mahtavaa huomata, että omat kirjoitukset ja matkat kiinnostavat ja innostavat ihmisiä! Blogini oli jo viime vuonna mukana samassa kategoriassa , muttei päässyt finaaliin asti. Silloin jo ajattelin, että ensi vuonna ollaan ainakin finaalissa ja mielessäni haaveilin jo voitosta (heh). Tästä voimmekin päätellä, että kun unelmien ja haaveiden eteen tekee paljon töitä, kaikki on mahdollista! Matkustaminen ja Aasia ovat lähellä sydäntäni, joten tämä voitto merkitsee todella paljon ja haluan lähettää kaikille äänestäjille nöyrimmät kiitokseni.

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan Aasiasta?

Aloitin blogin 2 vuotta sitten silmälläpitäen tulevaa vaihto-opiskelua ja työharjoittelua ulkomailla. Halusin kirjoittaa hakuprosessista kaiken mahdollisen sekä niistä vaikeuksista mitä saattaisin kohdata ammattikorkeakoulun byrokratian kanssa temppuillessa (ja niitähän tuli!). Olin vakaasti päättänyt jo opintojeni alussa, että lähden vaihtoon ja nimenomaan Thaimaahan sillä ihastuin maahan reissuillani. Blogi muuttui niin sanotusti kunnon matkablogiksi kun lähdin reissaamaan pitkin Aasiaa 4 kuukaudeksi poikaystäväni kanssa ennen vaihtoni alkamista Bangkokissa. Aasia kokonaisuudessaan sekä yksittäisinä maina eroaa niin paljon suomalaisesta kulttuurista, ettei mene päivääkään ettei täältä löytyisi jotain ihmeteltävää tai kauhisteltavaa. Aasia vie sydämen ja vaikka välillä potuttaa niin silti se pitää otteessaan!

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan? Mikä matkoista bloggaamisessa on hauskinta?

Suurin innoittaja on ehdottomasti lukijat ja heidän jättämät kommentit. Niin hölmöltä kuin se ehkä kuulostaa, meinaan pakahtua ilosta aina kun joku aiheeni herättää hieman keskustelua ja ihmiset jakavat myös omia kokemuksiaan blogissani. Blogin avulla olen virtuaalisesti päässyt tutustumaan muihin matkailijoihin ja mielestäni on ollut ihanaa löytää samanhenkisiä ihmisiä joilla on samanlainen palo matkustamista kohtaan. Vastavuoroisuus muiden innokkaiden matkailijoiden kesken on itselleni suurinta antia.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa Aasia-blogin?

Ole oma itsesi ja kirjoita mitä sinä haluat kirjoittaa. Välillä itse sorrun miettimään liikaa, että mitä nyt voi kirjoittaa ja millälailla sen voi kirjoittaa jolloin itsesensuuri alkaa jylläämään eikä teksti kuulosta enää yhtään omalta. Kannattaa miettiä blogia aloittaessa, mitkä ovat omat vahvuudet ja pyrkiä hyödyntämään niitä. Kun tekee omaa juttua täydellä sydämellä, niin se välittyy kyllä lukijoille.

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Apua, koko ajatus tuntuu niin utopistiselta, että vaikeaa ajatella! Jos ei muuta niin tämä vaikuttaa ainakin merkittävästi omaan motivaatioon ja innostukseen kirjoittaa blogia edelleen ja kehittää sitä entistä paremmaksi pysymällä kuitenkin aitona omana itsenä. Jos kirjan avulla ihmiset löytävät blogiin ja saavat siitä itselleen inspiraatiota tai vinkkejä omia matkojaan varten niin olen hyvin onnellinen blogin kirjoittaja.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Lähitulevaisuus näyttää erittäin Aasia painotteiselta, kun opiskelujeni ohella matkustan poikaystäväni kanssa Thaimaassa, vietämme "arkea" Bangkokissa ja lennämme Tokioon ihmettelemään keväisiä kirsikankukkia. Suomen paluun jälkeen on vielä monen monta tarinaa kirjoitettavana omasta Aasia-kierroksesta ja sen jälkeen onkin uusien matkojen vuoro, joten hyvältä näyttää.

Miten juhlisit voittoa?

Mietimme poikaystävän kanssa kovasti menemistä State Towerin Sirocco baariin (tuttu Hangover elokuvasta) nauttimaan maisemista ja drinkeistä, mutta paikka on ihan sikahintainen. Voitto antaa nyt täydellisen tekosyyn maksaa 30 dollaria juomasta! Kilistelemme siis tälle upealle saavutukselle Bangkokin valomeren yllä lähitulevaisuudessa.

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Tämä juttu on todiste siitä, että sanonta "maailma on pieni" pitää paikkansa. Kiersimme Aasiassa yhteensä 12 maata ja törmäsimme ehkä kouralliseen suomalaisia. Kun olimme Halong Bayssa, Vietnamissa, odottamassa laivaamme lähteäksemme risteilylle ihailemaan kalkkikivivuoria, kuulimme Suomen kieltä meidän takana. Pian selvisi, että puhuja oli poikaystäväni yläasteen biologian opettaja vaimoineen! Kyllä hämmästelyä riitti kun tajusimme, että olimme menossa samalle retkelle ja olimme vielä ainoat osallistujat. Käsittämätön ja aivan mahtava yhteentörmäys maailman toisella puolen! 


 

Paras Valokuvablogi

Anna Koskela – Tämä matka


Mitä sinulle merkitsee voittaa Parhaan valokuvablogin palkinto?

Valinta parhaaksi matkavalokuvablogiksi kannustaa panostamaan omannäköiseen valokuvaukseen vieläkin enemmän. Tunnen oman tyylini, mutta haluan kehittää sitä edelleen. Kauneus ei ole vain katsojan silmässä. Haastan mielelläni lukijani näkemään kauniit asiat myös aidosta ja oikeasta elämästä - En vain siloitellusta turistinäkymästä.

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan matkoista ja innostumaan valokuvauksesta?

Blogin ensimmäinen tavoite oli toimia matkapäiväkirjana ja tapana taltioida muistoja itselleni. Ymmärsin nopeasti palautteen avulla, että tapani kirjoittaa ja valokuvata, toimii myös inspiraationa ja apuna tiedonhaussa monelle matkoja suunnittelevalle itsenäiselle matkaajalle. Saan paljon palautetta onnistuneista matkoista, joissa on hyödynnetty kokemuksiani. Oikea kokemus on aina arvokkaampi lukijalle, kuin matkaesitteen siloiteltu esittelyteksti.

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan ja valokuvaamaan? Mikä valokuvaamisessa ja bloggaamisessa on hauskinta?

Mukavinta bloggaamisessa on ehdottomasti vuorovaikutus lukijan kanssa. Parhaimmillaan lukija täydentää tekstiäni erämaalla vastata mieltäni vaivanneeseen kysymykseen tai omalla kokemuksellaan avaa aivan toinen näkökulman asiaan. En erittele valokuvaamista ja bloggaamista toisistaan, vaan ne liittyvät blogissani kiinteästi toisiinsa. On palkitsevaa esitellä hyviä valokuvia kohteista, joiden tiedän kiinnostavan myös muita. Pyrin siihen, että kaikki yksityiskohdat ja tiedot on tarkistettu ja voin seistä aina mielipiteideni takana. En myöskään käsittele kuviani rankasti, vaan sateen sattuessa, kuvatkin todella ovat tummia, harmaita ja aitoja.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa valokuvablogin?

Toivon, että jokainen joka mieltää bloginsa valokuvablogiksi ajattelisi aina kolmea asiaa: 1. Miksi kuvaat kohdetta ? - Onko samasta paikasta jo tuhat kuvaa olemassa. Mitä voin antaa tähän lisää 2. Mistä kuvaat kohdetta? - Joskus rähmällään olo todella kannattaa. Voit myös haastaa kuvattavaa hieman tavallista poikkeavaan poseeraukseen, mutta typerät asennot tunettujen kohteiden edessä kannattaa unohtaa. 3. Milloin kuvaat kohdetta ? - Mieti valoa ja varjoa. Rakennuksilla ja maisemilla on aina monta puolta. Kiertele ja kaartele ja kokeile.
Tutustu ehdottomasti myös Instagramiin ja sen mahdollisuuksiin.
Tärkeintä kuitenkin on, että kuvaat, kuvaat ja kuvaat. 500 kuvaa per päivä, ei ole vielä paljon.

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Rehellisesti sanoen en usko sen vaikuttavan blogiin kehitykseen suuresti. Lukijat löytävät blogiini kyllä yhä enemmissä määrin lisääntyvästi. Tämän suhteen olen luottavainen. Enemmän uskon tämän kirjan ilahduttavan läheisiäni. Olisin mielelläni vuoropuhelussa julkaisevan tahon kanssa ja valmis kehittämään heidän tuotettaan vastaamaan tarvetta ja kysyntää.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Blogini tulevaisuus näyttää enemmän kuin valoisalta. Viime viikolla solmin muutamia merkittäväviä yhteistyökuvioita Aasian suunnalta. Seuraavaava puolivuotiskausi tulee menemään hyvin Aasia painottaisesti ja kehoitakin kaikkia Tokio-Singapore-Jakarta-Bali-Hong-Kong-akselille liikkuvia seuraamaan päivityksiä. Luvassa on insider-vinkkeä ja hotelliesittelyjä, joita et muualta voi lukea.

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?

Sain kuullaa voitosta Andalusian Sevillassa. Uskoisin, että illan ohjelmaan kuuluvat ainakin Tapastelu ja muutama lasillinen Cavaa.

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Hauskin tapahtuma viimeaikoina sattui Teneriffan pohjoisosassa, jossa yöpaikkana oli hieman hankalasti löydettävissä oleva kartano banaaniplantaasien keskeltä. Paikkaa pyörittävä Carlos saapui paikalle, selitti nopeasti espanjaksi kaiken olennaisen ja sitten katosi. Ketään muuta asukasta ei päivän aikan saapunut paikalle. Illalla tajusimme mieheni kanssa olevamme kahdestaan keskellä valtavia banaaniviljelmiä, isojen muurien ympäröimässä siirtomaa-aikaisessa upeassa kartanossa, joka suorastaan uhkui historian havinaa. Lopun iltaa leikimmekin banaaniplantaasin omistajaa, nautimme kuohuvaa juomaa terassilla, sekä kokkasimme keittiössä illallisen.


 

Paras Ulkomailla asumista käsittelevä blogi

Terhi Mäkinen – Jalalla koreasti


Mitä sinulle merkitsee voittaa Parhaan ulkomailla asumista käsittelevän blogin palkinto?

Voitto on aivan mahtava uutinen! Aloitin blogin kirjoittamisen reilu vuosi sitten ja siitä on tullut minulle erittäin rakas harrastus. Tällaisen tunnustuksen saaminen tuntuu todella hienolta palkinnolta ja arvostan suuresti lukijoiden mielipidettä sekä annettuja ääniä.

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan ulkomailla asumisesta?

Aloitin blogin pitämisen kertoakseni elämästäni maailman toisella puolella perheelleni ja
ystävilleni, mutta sitä mukaa kun lukijoita alkoi ilmaantua, aloin käsitellä korealaista elämänmenoa
myös yleisemmältä kannalta. Etelä-Korea mielletään vielä aika eksoottiseksi maaksi Suomessa, eikä
maata ja sen kulttuuria tunneta kovinkaan hyvin, joten kirjoittamisen aiheita löytyy helposti. Koen
bloggauksen myös erittäin palkitsevana harrastuksena, jonka kautta olen saanut ihan uuden,
mahtavan blogituttavapiirin.

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan? Mikä matkoista ja ulkomailla asumisesta bloggaamisessa
on hauskinta?

Korealaiset ihmiset ja jokapäiväiset sattumukset tuovat eniten inspiraatiota. Toisaalta myös
lukijamäärän kasvaminen ja lukijoiden kommentit innostavat kirjoittamaan mitä erilaisimpia juttuja.
Hauskinta on tietysti kertoa asuinmaani erikoisista ja hassuista tavoista sekä itselle sattuneista
kömmähdyksistä, jolloin niille voi nauraa yhdessä lukijoiden kanssa.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa ulkomailla asumista käsittelevän
blogin?

Kannattaa katsella ympärilleen avoimin mielin ja ottaa reippaasti selvää asuinmaansa
asioista, kulttuurista ja tavoista. Kannattaa myös muistaa pitää kameraa mukana aina, kun lähtee
ulos!

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Kirjan kirjoittaminen vaatii entistä tarkempaa ja parempaa panostusta kielelliseen antiin. Lisäksi kirjaan mahdollisesti tulevat kuvat täytyy valita huolellisesti ja kuviin tulee panostaa enemmän. Toisaalta kirjanajulkaiseminen tuo blogille varmaankin uusia, innokkaita lukijoita ja sitä myöten myös kommenttiosion keskustelut lisääntyvät entisestään.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää valoisalta! Kirjoittaminen tuntuu yhä tärkeältä ja mielekkäältä, eikä
aihepiirissäkään näy ehtymisen vaaraa, joten blogi tullee porskuttamaan vielä pitkään.

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?

Kiitän ainakin ahkeria ja aktiivisia äänestäjiä! En vielä tiedä, miten tulen juhlimaan voittoa, mutta aion raportoida siitä tietysti blogiin - runsaiden kuvien kera!

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Hauska juttu on ollut esimerkiksi Korean Suomen suurlähettilään innostuminen blogista; sain
häneltä paljon positiivista palautetta ja sekä suurlähettiläs että koko Suomen suurlähetystö
seuraavat blogia ahkerasti.


 

Raadin erityispalkinto

Hertta Pulkkinen – Herbtravels


Mitä sinulle merkitsee raadin erityispalkinnon voitto?

Kun kuulin asiasta, ensimmäinen ajatus oli, että ei voi olla totta! Seuraavaksi tunsin olevani erittäin otettu tästä palkinnosta, on aina mukavaa saada jonkinlaista tunnustusta tekemisistään. Herbtravelsin ylläpitäminen on ollut minulle mielenkiintoinen projekti ja on hienoa että muutkin ovat viihtyneet sen parissa! Kiitoksia kaikille Herbtravelsin finaaliin äänestäjille ja asiantuntevalle raadille. Koetan jatkaa bloggailua entiseen malliin ilman että menestys kihahtaa hattuun :).

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan matkoista?

Matkablogi oli luonnollinen valinta kun aloitimme maailmanympärysmatkan vuoden 2013 maaliskuussa. Blogin tarkoituksena oli pitää kotiväki ja tuttavat kärryillä matkamme vaiheista ja samalla henkilökohtaisena tavoitteenani oli opetella kirjoittamaan muistakin kuin työhön liittyvistä asioista.

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan? Mikä matkoista bloggaamisessa on hauskinta?

Kirjoittaminen matkalla tapahtuneista ja koetuista asioista auttaa jäsentämään kokemuksia ja toimii melkeinpä terapiana, sen lisäksi että se muodostaa edes jonkilaisen rytmin ja toistuvuuden vaihtuvien maisemien keskelle. Olen iloinen kun olen bloggaamisen kautta oppinut paremmin ilmaisemaan tuntemuksiani kirjoittamalla ja kuvien avulla. Jokaisesta maasta ja paikasta muodostuu aina jonkinlainen vaikutelma ja omanlaisensa tunnelma, ja olen tyytyväinen jos onnistun toisinaan välittämään sen fiiliksen muillekkin. Bloggaamisessa hauskaa on myös sen kautta löytyneet muut matkablogit, joista on mielenkiintoista seurata muiden reissaajien matkojen vaiheita.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa matkablogin kirjoittamisen?

Matkalla ollessa tee joka päivä muistiinpanoja esimerkiksi mukana kulkevaan vihkoon josta on myöhemmin helppo tarkistaa tapahtumat. Älä stressaa liikaa lopputuloksesta, varsinkin aloitusvaiheessa on vaikeaa löytää oikeita sanoja ellei ole aikaisempaa kirjoituskokemusta, mutta vähitellen alat "löytäää oman äänesi". Kirjoita asioista jotka koet kiinnostaviksi, älä mieti liikaa mitä mahdolliset lukijat ajattelevat. Ota paljon kuvia ja julkaise niistä itsellesi mielekkäimmät.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Maailmanympärysmatka loppuu ajallaan, mutta julkaisematonta materiaalia, kuvia ja tarinoita on vielä runsaasti. Lisäksi suunnitelmissa on blogata hieman enemmän matkavinkkejä esimerkiksi junamatkustukseen Siperiassa ja Japanissa, tai bussimatkustukseen Etelä-Amerikassa, joita ei nyt ole ollut kauheasti aikaa julkaista kesken reissua. Olen itse löytänyt hyviä vinkkejä muiden matkablogeista, joten haluaisin ikäänkuin tehdä vastapalveluksen muille reissuja suunnitteleville.

Miten juhlistat raadin erityispalkinnon voittoa?

Olen tällä hetkellä Boliviassa espanjankurssilla kielikoulussa, joka harjoittaa hyväntekeväisyyttä huonompiosaisten lasten ja vanhusten hyväksi. Uskon siihen että hyvä kuuluu laittaa kiertämään, joten aion juhlistaa erityispalkinnon voittoa osallistumalla kielikurssimme avustusprojekteihin. Ja tietysti syömällä kakkua! Blogin puolella tästä sitten lisää myöhemmin ja kenties luvassa on joitain spesiaalipostauksia voiton kunniaksi. Ja voittojuhlien jatkot pidetään Suomessa kesällä, kuka ties jonkun festarin yhteydessä..?

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Matkan aikana on tullut huima määrä kauniita ja hauskoja kokemuksia ja vuosi on ollut yksi parhaimmista ikinä. Mahtavin muisto jäi kenties uimisesta valashaiden kanssa Länsi-Australian rannikolla. Massiivisen valashain liukuessa vieressä ei voinut muuta kuin ihastella luonnon kauneutta ja ymmärtää olevansa vain pieni pisara maailmankaikkeuden meressä.


FOREX Bank on Pohjoismaiden suurin valuutanvaihtoon erikoistunut yritys ja tuomariston erityispalkinnon ylpeä sponsori. FOREX Bankin ja Supersaverin edustajista koostuva tuomaristo valitsee voittajan blogeista joita on äänestetty mukaan kilpailuun eri kategorioissa. Molempien yritysten edustajista koostuva tuomaristo valitse voittajan joka erottautuu ainutlaatuisella tavalla ja pystyy innostamaan lukijaa matkustamaan.

 

 

 

 


 

Tämän vuoden Travel Blog Awards -kilpailun kategoriat ovat:

 

 

 

Header
Subject
Body
Footer