Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Paras valokuvablogi

Parhaan valokuvablogin pitäjä ikuistaa matkansa upeiksi kuviksi myös lukijoidensa ihailtavaksi! Kuulostaako tutulta?


 

Paras Valokuvablogi

Anna Koskela – Tämä matka


Mitä sinulle merkitsee voittaa Parhaan valokuvablogin palkinto?

Valinta parhaaksi matkavalokuvablogiksi kannustaa panostamaan omannäköiseen valokuvaukseen vieläkin enemmän. Tunnen oman tyylini, mutta haluan kehittää sitä edelleen. Kauneus ei ole vain katsojan silmässä. Haastan mielelläni lukijani näkemään kauniit asiat myös aidosta ja oikeasta elämästä - En vain siloitellusta turistinäkymästä.

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan matkoista ja innostumaan valokuvauksesta?

Blogin ensimmäinen tavoite oli toimia matkapäiväkirjana ja tapana taltioida muistoja itselleni. Ymmärsin nopeasti palautteen avulla, että tapani kirjoittaa ja valokuvata, toimii myös inspiraationa ja apuna tiedonhaussa monelle matkoja suunnittelevalle itsenäiselle matkaajalle. Saan paljon palautetta onnistuneista matkoista, joissa on hyödynnetty kokemuksiani. Oikea kokemus on aina arvokkaampi lukijalle, kuin matkaesitteen siloiteltu esittelyteksti.

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan ja valokuvaamaan? Mikä valokuvaamisessa ja bloggaamisessa on hauskinta?

Mukavinta bloggaamisessa on ehdottomasti vuorovaikutus lukijan kanssa. Parhaimmillaan lukija täydentää tekstiäni osamaalla vastata mieltäni vaivanneeseen kysymykseen tai omalla kokemuksellaan avaa aivan toinen näkökulman asiaan. En erittele valokuvaamista ja bloggaamista toisistaan, vaan ne liittyvät blogissani kiinteästi toisiinsa. On palkitsevaa esitellä hyviä valokuvia kohteista, joiden tiedän kiinnostavan myös muita. Pyrin siihen, että kaikki yksityiskohdat ja tiedot on tarkistettu ja voin seistä aina mielipiteideni takana. En myöskään käsittele kuviani rankasti, vaan sateen sattuessa, kuvatkin todella ovat tummia, harmaita ja aitoja.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa valokuvablogin?

Toivon, että jokainen joka mieltää bloginsa valokuvablogiksi ajattelisi aina kolmea asiaa: 1. Miksi kuvaat kohdetta ? - Onko samasta paikasta jo tuhat kuvaa olemassa. Mitä voin antaa tähän lisää 2. Mistä kuvaat kohdetta? - Joskus rähmällään olo todella kannattaa. Voit myös haastaa kuvattavaa hieman tavallista poikkeavaan poseeraukseen, mutta typerät asennot tunettujen kohteiden edessä kannattaa unohtaa. 3. Milloin kuvaat kohdetta ? - Mieti valoa ja varjoa. Rakennuksilla ja maisemilla on aina monta puolta. Kiertele ja kaartele ja kokeile.
Tutustu ehdottomasti myös Instagramiin ja sen mahdollisuuksiin.
Tärkeintä kuitenkin on, että kuvaat, kuvaat ja kuvaat. 500 kuvaa per päivä, ei ole vielä paljon.

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Rehellisesti sanoen en usko sen vaikuttavan blogiin kehitykseen suuresti. Lukijat löytävät blogiini kyllä yhä enemmissä määrin lisääntyvästi. Tämän suhteen olen luottavainen. Enemmän uskon tämän kirjan ilahduttavan läheisiäni. Olisin mielelläni vuoropuhelussa julkaisevan tahon kanssa ja valmis kehittämään heidän tuotettaan vastaamaan tarvetta ja kysyntää.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Blogini tulevaisuus näyttää enemmän kuin valoisalta. Viime viikolla solmin muutamia merkittäväviä yhteistyökuvioita Aasian suunnalta. Seuraavaava puolivuotiskausi tulee menemään hyvin Aasia painottaisesti ja kehoitakin kaikkia Tokio-Singapore-Jakarta-Bali-Hong-Kong-akselille liikkuvia seuraamaan päivityksiä. Luvassa on insider-vinkkeä ja hotelliesittelyjä, joita et muualta voi lukea.

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?

Sain kuullaa voitosta Andalusian Sevillassa. Uskoisin, että illan ohjelmaan kuuluvat ainakin Tapastelu ja muutama lasillinen Cavaa.

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Hauskin tapahtuma viimeaikoina sattui Teneriffan pohjoisosassa, jossa yöpaikkana oli hieman hankalasti löydettävissä oleva kartano banaaniplantaasien keskeltä. Paikkaa pyörittävä Carlos saapui paikalle, selitti nopeasti espanjaksi kaiken olennaisen ja sitten katosi. Ketään muuta asukasta ei päivän aikan saapunut paikalle. Illalla tajusimme mieheni kanssa olevamme kahdestaan keskellä valtavia banaaniviljelmiä, isojen muurien ympäröimässä siirtomaa-aikaisessa upeassa kartanossa, joka suorastaan uhkui historian havinaa. Lopun iltaa leikimmekin banaaniplantaasin omistajaa, nautimme kuohuvaa juomaa terassilla, sekä kokkasimme keittiössä illallisen.

 

Finaalin äänestystulokset

Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Tukholma 137,21 €     26 kesäk. 29 kesäk.
Helsinki Berliini 171,18 €     13 syysk. 16 syysk.
Helsinki Pariisi 221,14 €     5 elok. 17 elok.
Helsinki Lontoo 238,57 €     21 kesäk. 23 kesäk.
Helsinki Milano 305,82 €     6 kesäk. 9 kesäk.
Helsinki Barcelona 344,61 €     30 kesäk. 5 heinäk.
Header
Subject
Body
Footer