Lufthansa - parhaat hinnat

Paras Aasia-blogi

Aasian suurkaupungit ja valkeat hiekkarannat houkuttelevat massoittain suomalaisia joka vuosi! Aasia-blogien joukosta löytyy varmasti yksi, joka on suosikkisi. Ehkäpä sinulla on oma blogi, joka kertoo elämästä idässä tai matkoista sinne? 


 

Paras Asia-blogi

Fat in Bangkok – Katja Iivonen

 

Mitä sinulle merkitsisi, jos blogisi valittaisiin parhaaksi Aasia-blogiksi?

On todella mahtavaa huomata, että omat kirjoitukset ja matkat kiinnostavat ja innostavat ihmisiä! Blogini oli jo viime vuonna mukana samassa kategoriassa , muttei päässyt finaaliin asti. Silloin jo ajattelin, että ensi vuonna ollaan ainakin finaalissa ja mielessäni haaveilin jo voitosta (heh). Tästä voimmekin päätellä, että kun unelmien ja haaveiden eteen tekee paljon töitä, kaikki on mahdollista! Matkustaminen ja Aasia ovat lähellä sydäntäni, joten tämä voitto merkitsee todella paljon ja haluan lähettää kaikille äänestäjille nöyrimmät kiitokseni.

Miksi aloit pitää blogia ja mikä sai sinut pitämään blogia nimenomaan Aasiasta?

Aloitin blogin 2 vuotta sitten silmälläpitäen tulevaa vaihto-opiskelua ja työharjoittelua ulkomailla. Halusin kirjoittaa hakuprosessista kaiken mahdollisen sekä niistä vaikeuksista mitä saattaisin kohdata ammattikorkeakoulun byrokratian kanssa temppuillessa (ja niitähän tuli!). Olin vakaasti päättänyt jo opintojeni alussa, että lähden vaihtoon ja nimenomaan Thaimaahan sillä ihastuin maahan reissuillani. Blogi muuttui niin sanotusti kunnon matkablogiksi kun lähdin reissaamaan pitkin Aasiaa 4 kuukaudeksi poikaystäväni kanssa ennen vaihtoni alkamista Bangkokissa. Aasia kokonaisuudessaan sekä yksittäisinä maina eroaa niin paljon suomalaisesta kulttuurista, ettei mene päivääkään ettei täältä löytyisi jotain ihmeteltävää tai kauhisteltavaa. Aasia vie sydämen ja vaikka välillä potuttaa niin silti se pitää otteessaan!

Mikä innostaa sinua kirjoittamaan? Mikä matkoista bloggaamisessa on hauskinta?

Suurin innoittaja on ehdottomasti lukijat ja heidän jättämät kommentit. Niin hölmöltä kuin se ehkä kuulostaa, meinaan pakahtua ilosta aina kun joku aiheeni herättää hieman keskustelua ja ihmiset jakavat myös omia kokemuksiaan blogissani. Blogin avulla olen virtuaalisesti päässyt tutustumaan muihin matkailijoihin ja mielestäni on ollut ihanaa löytää samanhenkisiä ihmisiä joilla on samanlainen palo matkustamista kohtaan. Vastavuoroisuus muiden innokkaiden matkailijoiden kesken on itselleni suurinta antia.

Onko sinulla hyviä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa Aasia-blogin?

Ole oma itsesi ja kirjoita mitä sinä haluat kirjoittaa. Välillä itse sorrun miettimään liikaa, että mitä nyt voi kirjoittaa ja millälailla sen voi kirjoittaa jolloin itsesensuuri alkaa jylläämään eikä teksti kuulosta enää yhtään omalta. Kannattaa miettiä blogia aloittaessa, mitkä ovat omat vahvuudet ja pyrkiä hyödyntämään niitä. Kun tekee omaa juttua täydellä sydämellä, niin se välittyy kyllä lukijoille.

Miten uskot blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?

Apua, koko ajatus tuntuu niin utopistiselta, että vaikeaa ajatella! Jos ei muuta niin tämä vaikuttaa ainakin merkittävästi omaan motivaatioon ja innostukseen kirjoittaa blogia edelleen ja kehittää sitä entistä paremmaksi pysymällä kuitenkin aitona omana itsenä. Jos kirjan avulla ihmiset löytävät blogiin ja saavat siitä itselleen inspiraatiota tai vinkkejä omia matkojaan varten niin olen hyvin onnellinen blogin kirjoittaja.

Miltä blogisi tulevaisuus näyttää?

Lähitulevaisuus näyttää erittäin Aasia painotteiselta, kun opiskelujeni ohella matkustan poikaystäväni kanssa Thaimaassa, vietämme "arkea" Bangkokissa ja lennämme Tokioon ihmettelemään keväisiä kirsikankukkia. Suomen paluun jälkeen on vielä monen monta tarinaa kirjoitettavana omasta Aasia-kierroksesta ja sen jälkeen onkin uusien matkojen vuoro, joten hyvältä näyttää.

Miten juhlisit voittoa?

Mietimme poikaystävän kanssa kovasti menemistä State Towerin Sirocco baariin (tuttu Hangover elokuvasta) nauttimaan maisemista ja drinkeistä, mutta paikka on ihan sikahintainen. Voitto antaa nyt täydellisen tekosyyn maksaa 30 dollaria juomasta! Kilistelemme siis tälle upealle saavutukselle Bangkokin valomeren yllä lähitulevaisuudessa.

Lopuksi - onko sinulla jotain hauskaa muistoa, jonka haluaisit jakaa?

Tämä juttu on todiste siitä, että sanonta "maailma on pieni" pitää paikkansa. Kiersimme Aasiassa yhteensä 12 maata ja törmäsimme ehkä kouralliseen suomalaisia. Kun olimme Halong Bayssa, Vietnamissa, odottamassa laivaamme lähteäksemme risteilylle ihailemaan kalkkikivivuoria, kuulimme Suomen kieltä meidän takana. Pian selvisi, että puhuja oli poikaystäväni yläasteen biologian opettaja vaimoineen! Kyllä hämmästelyä riitti kun tajusimme, että olimme menossa samalle retkelle ja olimme vielä ainoat osallistujat. Käsittämätön ja aivan mahtava yhteentörmäys maailman toisella puolen!

  

 

Finaalin äänestystulokset

Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Milano 94,77 €     11 maalisk. 16 maalisk.
Helsinki Pariisi 107,01 €     25 maalisk. 28 maalisk.
Helsinki Tukholma 109,48 €     14 maalisk. 25 huhtik.
Helsinki Lontoo 134,59 €     7 helmik. 9 helmik.
Helsinki Malaga 136,93 €     13 maalisk. 25 maalisk.
Helsinki Las Palmas 145,54 €     10 maalisk. 17 maalisk.
Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Oulu Lontoo 1 159,12 €     4 helmik. 10 helmik.
Oulu Innsbruck 1 338,68 €     20 helmik. 25 helmik.
Header
Subject
Body
Footer