Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

San Francisco

San Francisco

San Francisco – ystävällinen suurkaupunki, jossa on pikkukaupungin piirteitä

San Francisco ei ole tyypillinen amerikkalainen kaupunki. Se on sekoitus uutta ja vanhaa, USA:ta ja Eurooppaa. Kaupunki on kulttuurien ja ihmisten sulatusuuni.  Täällä on hippikulttuuria ja kuuluisa gay-kaupunginosa. Täältä löydät myös Piilaakson IT-yrityksineen sekä viinitarhoistaan kuulun Napa Valleyn. 

San Francisco sijaitsee kauniilla paikalla niemimaalla meren ympäröimänä. Kaupungin ilmasto on aurinkoisessa ja lämpimässä Kaliforniassa erikoinen. Kesät voivat olla Suomen kuumien kesien kaltaisia, mutta kostea loppuvuosi muistuttaa lähinnä syyskuuta. San Franciscolle tyypillistä on maidonvalkea sumu, joka tuon tuostakin kattaa koko niemen.

San Franciscossa ei ole dramaattista vain sää, sillä myös suuri osa kaupunkia on dramaattisen jyrkkää. Autot pysäköivät renkaat käännettyinä jalkakäytävää päin. Käsijarrua ei myöskään kannata unohtaa. Vanhat raitiovaunut ajelevat jyrkkiä mäkiä ylös ja alas. Niistä on muodostunut kaupungin tunnusmerkki maailman ehkä tunnetuimman sillan, Golden Gate bridgen, ohella. San Franciscossa ei ole pelkästään jyrkkiä mäkiä. Kaupungissa on myös tasaisempia osia, joissa on mukava kävellä. 

Golden Gate Parkissa, joka ei sijaitse sillan läheisyydessä, on kasvillisuutta koko maailmasta, ja kaikkialla puistossa tuoksuu eukalyptus. Täällä on useita museoita, ja lämpimänä, sumuttomana iltana puistoon on mukava tulla piknikille.

Vaikka San Francisco onkin mittakaavaltaan suurkaupunki, sen asukasluku on kuitenkin vain 780 000. Tämä johtuu siitä, että kaupunki sijaitsee meren äärellä, joten sen ei ole mahdollista laajentua. Tämän vuoksi kaupungissa on säilynyt lämmin, leppoisa tunnelma. San Francisco on ystävällinen suurkaupunki, jossa on pikkukaupungin piirteitä.

Kartta

Header
Subject
Body
Footer