Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Lissabon

Lissabon

Lissabon – kaunis kaupunki seitsemällä kukkulalla

Mar del Palhan lahden pohjoispuolella, jossa Tejo-virta laskee Atlantin valtamereen, sijaitsee Lissabonin kaupunki kauniissa paikassa seitsemällä kukkulalla. Lissabonin vanhin kaupunginosa on Alfama, jonka kadut kiemurtelevat labyrintteina Castelo de São Jorgen linnan alapuolella. Baixa, joka sijaitsee Alfaman länsipuolella, on täysin toisentyyppinen kaupunginosa. Täällä kadut ovat äärettömän suoria. Täällä on myös suuri tori ja liikenteen solmukohta nimeltään Rosso, josta valtakatu, Avenida da Liberdade, lähtee.

Hauskin ja epätavanomaisin tapa kiertää Lissabonin keskusta on käyttää raitiovaunuja ja hissejä tai köysiratoja, sillä maaperä täällä on hyvin kumpuilevaa.

Viehättävä ilmasto rohkaisee ottamaan rauhallisesti ja viettämään pitkiä aikoja kahviloiden ulkoterasseilla. Täällä voi kaikessa rauhassa seurata ihmisvilinää galao-lasillisen (kahvia ja kuumaa maitoa) ylitse.

Lissabon on yksi Euroopan edullisimmista suurkaupungeista ulkona syömiseen. Vaikka kaupunki ei ehkä olekaan Pariisin tapainen gastronomien paratiisi, sieltä löytyy monia hyviä ravintoloita. Useimmat ruokapaikat löytyvät kortteleista Avenida da Liberdaden ympäriltä. Kiihkeämpää tunnelmaa hakevien kannattaa hakeutua ravintolaan Baixan, Barrio Alton tai Alfaman alueilla. Erikoisuuksia ovat äyriäis- ja kalaruoat.

Lissabonissa rikollisuus on vähäistä. Silti kannattaa olla varovainen linja-autoissa, junissa ja turistikohteissa, joissa on syytä tarkkailla erityisesti arvoesineitään ja laukkujaan.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer