Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Gran Canaria

Las Palmas

Gran Canaria – aurinkoinen suosikkikohde

Pohjois-Afrikan rannikon edustalla sijaitsee yksi suomalaisten suosikkilomakohteista, seitsemän saaren muodostamat Kanariansaaret. Jokaisella saarella on omanlainen tunnelma ja maasto.

Fuerteventuralla on laakeat maisemat ja pitkiä hiekkarantoja. Lanzarote on muodostunut tulivuorista ja muistuttaa eniten kuun kamaraa. Rehevän vihreällä La Gomeralla on kauniita metsiä ja Teneriffalla lumen peittämiä vuorenhuippuja. El Hierro ja La Palma ovat pikkuruisia, ja Gran Canarialla on vähän kaikkea tätä samanaikaisesti.

Saaret ovat koko maailmassa suosittu lomakohde, koska kesäinen sää jatkuu läpi vuoden. Suomalaiset käyvät täällä mielellään talvisaikaan nauttimassa lämmöstä ja auringosta. Saarilla on paljon ihania hiekkarantoja, mutta myös museoita, taidegallerioita, musiikkia ja teatteria, golfkenttiä ja vaellusreittejä. Saarilla on vain 1,9 miljoonaa vakituista asukasta, mutta niillä käy vuosittain kokonaista 10 miljoonaa turistia. Kanariansaaret ovat jännittävä paikka myös siksi, että Afrikka, Eurooppa ja Amerikka kohtaavat siellä sulautuen kukoistavaksi kulttuurielämäksi.  Kanariansaarten asukkaat (canarios) ovat ystävällistä väkeä, joiden kanssa on helppo tulla toimeen. He ryhtyvät mielellään juttusille kaupoissa, torilla ja ravintoloissa. Saarilla on rento ilmapiiri, jossa tulinen espanjalainen luonne on pehmentynyt nauttimaan elämästä.

Gran Canariaa sanotaan usein pienoismalliksi kokonaisesta mantereesta. Tuliperäisellä saarella on suuria vastakohtia joka ilmansuunnassa. Eteläinen osa on vuoristoinen ja kuiva, pohjoisosa vihreä ja hedelmällinen. Aurinko paistaa siis etelässä eniten, ja kaakkoisrannikko on hiekkarantojen reunustama. Sisämaan vuoristomaisemat houkuttelevat sekä vaeltamaan että pyöräilemään. Lännessä kallioita huuhtovat Atlantin mahtavat aallot.

Gran Canarian pääkaupunki on Las Palmas. Se on moderni suurkaupunki, joka on surullisen kuuluisa kaoottisesta liikenteestään. Las Palmasissa on pieniä, omaperäisiä baareja, joiden katosta roikkuu ilmakuivattua kinkkua, sykkiviä yökerhoja ja yhtä paljon ravintoloita kuin missä tahansa mantereen suurkaupungissa.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer